Raporlu ilaçlar aile hekimlerince yazılabilecek

Hastanelerde yoğunluğun azaltılması için yeni bir uygulama hayata geçiriliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenleme ile vatandaşlar hastaneye gitmeden raporlu ilaçlarını aile hekimlerine yazdırabilecek.

Raporlu ilaçlar aile hekimlerince yazılabilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, raporlu hastaların ilaca erişimini kolaylaştırmak için yeni bir uygulamayı hayata geçirdiklerini duyurdu.

Bu kapsamda aile hekimlerinin raporlu reçete edebildiği ilaç sayısını 1.858’e çıkarıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlara atacağı SMS’ler ile hangi ilaçların bu kapsama dahil olacağını konusunda bilgilendirme yapacak.

1858 İLAÇ AİLE HEKİMLERİNCE REÇETE EDİLEBİLECEK

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

“Aile Hekimlerince Reçete Edilebilecek İlaçlar Hakkında:

Bilindiği üzere 18.05.2024 tarihli ve 32550 sayılı Resmî Gazete ile Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) değişiklikleri yayımlanmıştır.

Yapılan düzenlemeler de dahil olmak üzere; Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde yer alan ve SUT hükümleri kapsamında düzenlenen sağlık raporuna istinaden aile hekimlerince de reçete edilebilecek etkin madde ve ilaçların listesi ekte yer almaktadır.

Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi haftalık olarak güncellenmekte ve değişiklikler haftalık olarak yayımlanmaktadır. Tüm ilgililere önemle duyurulur.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.