Retina Dekolmanının Nedenleri

Miyop rahatsızlığının yüksek bir şekilde kişide devam etmesi, kişinin bir darbe alması, genetik faktörler öncesinde geçirdiği ameliyatları retina dekolmanı rahatsızlığına sebep olabilmektedir.

Retina Dekolmanının Nedenleri

Retina Dekolmanının Nedenleri

Miyop rahatsızlığının yüksek bir şekilde kişide devam etmesi, kişinin bir darbe alması, genetik faktörler öncesinde geçirdiği ameliyatları retina dekolmanı rahatsızlığına sebep olabilmektedir.

Retina Yırtığı ve Dekolmanı Nasıl Teşhis Edilir?

Bir bireyde retina yırtığı ve dekolmanı olup olmadığını anlamak için ilk olarak kişinin gözüne damla damlatılır ve kişinin göz bebeğinin büyümesi beklenir. Arka kısımda yer aldığı için bebeğin büyümesi ile beraber herhangi bir hasarın olup olmadığı net bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

Retina Dekolmanı İçin Risk Faktörleri Nelerdir?

Bazı spor türleri, kişilerin ailesinde retina dekolmanı rahatsızlığı bulunması, bir kaza durumu risk faktörleri arasında girmektedir.

Retina Yırtığı ve Dekolmanı Nasıl Tedavi Edilir?

Göz içerisine verilen gaz enjeksiyonu, argon lazer işlemi, skleral ve vitrektomi işlemi ile retina dekolmanı tedavi edilmektedir.

Katarakt Tedavisi Nedir?

Katarakt göz içerisinde bulunmaktadır. Ameliyat haricinde başka bir tedavisi bulunmamaktadır. İlerleyen yani duraklama göstermeyen bu rahatsızlık görme kayıplarına sebebiyet vermektedir.

Her ameliyatta olduğu gibi katarakt ameliyatı riski de bulunmaktadır. Fakat bu riskler oldukça küçük risklerdir. Sizlere ameliyat öncesinde doktorlar tarafından bütün testler yapılmaktadır. Bu sayede ameliyata uygun olup olmadığınız belirlenir. Herhangi farklı büyük risk durumlarında ameliyat edilemezsiniz.

Görmemiz için en önemli öğelerden birisidir. Herhangi bir nedenden dolayı işlevini yitiren katarakt için katarakt ameliyatı olmak gereklidir.   

Katarakt Ameliyatı Ne Zaman Gerekir? Kimler Olmalıdır?

Katarakt belirtiler ile kendisini gösteren bir rahatsızlıktır. Her yaşta görülebilmektedir. Tamamen ilerlemeden katarakt ameliyatı olmak gereklidir. Özellikle bulanık görme gibi durumlar meydana geldiğinde kişi ameliyata alınmalıdır ki erken müdahale gerçekleşsin.

Katarakt Nasıl Oluşur? Belirtileri Nelerdir?

Katarakt birçok farklı nedenden meydana gelebilmektedir. Bu nedenlerden birisi de yaşın ilerlemesiyle meydana gelen değişikliklerdir. Belirtilere bakıldığında bulanık görme en yaygın belirtiler arasındadır. Bulanık görme kendisini ilerletebilmektedir. Aynı zamanda renkleri olduğundan daha soluk görme ihtimali vardır bunlarla beraber kişi çift veya daha fazla görme gibi durumlarla karşı karşıya kalabilmektedir.

Katarakt Türleri Nelerdir?

Katarakt kişilerde doğuştan veya sonradan meydana gelebilmektedir. Doğum anında olan katarakta doğuştan katarakt denmektedir. Bunun dışında lensin önünü, sağını, solunu ve arkasını etkileyen katarakt olarak diğer kataraktlar ayrılmaktadır.

Akıllı Lens Nedir?

Günümüzde akıllı lens, son zamanların en çok araştırılan ve tercih edilen tedavilerinden birisidir. Kişilerin hayat boyu konforunu sağlamaktadır. Katarakt problemler, çoklu veya tekli görme problemleri yaşayan bireylere uygulanarak görmelerini sağlamaktadır.

Akıllı Lenslere Neden İhtiyaç Duyulur?

Özellikle birçok görme problemini aynı anda yaşayan hastalara akıllı lens uygulanmaktadır. Bunun sebebi kişilerin farklı gözlükler veya lensler kullanmak yerine tek bir işlem ile bütün görüntülere net bir şekilde kavuşmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda kişilerin ilerleyen yaşla beraber lenslerinde problemler meydana gelmektedir. Bu problemler görmelerine engel olduğu için de yenisiyle değiştirildiğinde sorun ortadan kalkmaktadır.

Çok Odaklı Göz İçi Lens Çeşitleri Nelerdir?

Çok odaklı göz içi lensler yakın ve uzak görüşler için bifokal, akıllı lensler trifokal ve multifokal olarak ayrılmaktadır.

Akıllı Lens Operasyonu Nasıl Gerçekleştirilir?

Genel kapsamda akıllı lens operasyonlarında kişinin kendisinde olan deforme lens çıkartılarak yenisi ile değiştirilir.

Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Ameliyat sonrası kişi belirlenen sürelerde üç gün kadar duş almamalı ani hareketlerden kaçınmalıdır.

Akıllı Lenslerin Avantajları Nelerdir?

Kişilerin sonrasında görmek için herhangi bir gözlük veya lens takmasına gerek yoktur. Ömür boyu görmeleri bu lens ile sağlanacaktır.

Akıllı Lens Fiyatları

Her kurumda değişiklik gösterdiği için fiyatlar için merkezlerle görüşülmesi gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.