SGK'ya en borçlu belediyeler açıklandı: Hepsi aynı partiden

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK’ya en çok borçlu belediyelerin CHP'ye ait olduğunu belirtti ve ilk 5’i açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bazı yanlış bilgilerin düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamının CHP’li belediyeler olduğunu ifade eden Işıkhan, "Bu gerçek yerel seçimler öncesinde de böyleydi. Seçimlerden önce yaptığımız açıklamada da bunu ifade etmiştik." dedi.

96 milyar TL'lik borcun yüzde 67,7'sinin CHP'li belediyelere ait olduğunu açıklayan Işıkhan, "SGK’ya en fazla prim borcu olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 5 milyar 751 milyon TL’dir. Belediyeyi 2019’da AK Parti’den devraldığında borcu 225 milyon TL iken, bugün itibarıyla 25,5 katına çıkmıştır." ifadelerini kullandı.

Işıkhan şöyle devam etti:

"Dolayısıyla 'seçim oldu' diyerek kafa karışıklığı yaratmaya, aziz milletimizi yalanlarla aldatmaya çalışmanın kimseye faydası yoktur. CHP’li belediye başkanlarına tavsiyemiz; emekçilerin alın terinin hakkı olan sigorta primlerini bir an evvel ödemeleridir. Meseleyi siyasi parti rekabeti veya hamaset üzerinden değil veriler ve rakamlar üzerinden sadece gerçekleri söyleyerek paylaşmamız gerekiyor."

İşte en borçlu 5 belediye listesi:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Konya Büyükşehir’in SGK’ya borcu açıklandı

Güncel Haberleri