Konya’da baba-oğulun arabalarını yakan kadın ve yeğeni hakim karşısında

Konya’da birbirine yakın yerlerde park halinde bulunan baba ve oğlunun otomobilleri aynı anda yanmış, olayla ilgili olarak bir kadın ve yeğeni tutuklanmıştı. Bugün hakim karşısına çıkan sanık yeğen, teyzesini suçladı.

Olay, 14 Haziran Cuma günü Konya’nın merkez Meram İlçesi Bahçeşehir Mahallesi Çapraz Sokak’ta yaşanmıştı.

Yaşar Soycan, gece yarısı komşusunun bağırmasıyla evinden çıktığında kapı önünde park halinde duran 42 ADU 582 plakalı otomobil ile yakınında bulunan oğluna ait 06 CDM 259 plakalı aracın yandığını gördü.

Çevredekilerin de yardımıyla araçlardaki alevler söndürülmeye çalışıldı, ancak başarılı olunamadı. İhbarla olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle araçlardaki yangın söndürüldü. Her 2 otomobil de olay nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

ŞÜPHELENDİĞİ KİŞİNİN ADINI VERİP ŞİKAYETÇİ OLDU

Yaşar Soycan, polise şüphelendiği bir kişinin ismini verdi. Soycan, aynı fabrikada çalıştıkları akrabası Aliye A’nın işten çıkartıldığını sonrasında da telefon ve WhatsApp aracılığıyla kendisini tehdit ettiğini anlattı.

Soycan, olaydan 2 gün önce işten geldiğinde Aliye A. isimli kadını evinin yakınlarında gördüğünü iddia etti. Maddi zararlarının 400 bin TL olduğunu ifade eden Soycan, Aliye A’dan şikayetçi oldu.

İKİSİ DE TUTUKLANDI

Soycan’ın şikayeti üzerine Aliye A. ve 17 yaşındaki yeğeni H.A. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Zanlıların ikisi de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı ve Aliye A. ile ilgili iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Zanlı hakkında iki kez 'mala zarar verme' ve 'tehdit' suçundan hapis cezası istendi.

İddianamede, “Müştekiler ve şüphelinin beyanlarına göre net olarak belirlenemeyen bir meseleden dolayı müşteki Yaşar Soycan ve şüpheli Aliye A. arasında husumet oluştuğu, bu husumet sebebiyle şüpheli Aliye A. ile müşteki Yaşar Soycan'ın eşi Emine Soycan arasında görüşmenin gerçekleştiği, bu görüşmede şüpheli Aliye A'nın müşteki Yaşar Soycan'ı gıyabında tehdit ettiği, yine bu husumet sebebiyle şüphelinin yaşı sebebiyle ayrı soruşturma yapılan H. A. ile birlikte gece vakti bir saatte müştekilere ait araçlara yanıcı madde dökmek suretiyle yaktıkları araçlarda ağır hasarın oluştuğu, Aliye A’nın ilk savunmasında suçlamayı kabul etmediği ancak ek beyanında olayı oluş şekli ile anlatıp yakma olayını kabul ettiği” ifade edildi.

YARGILAMA SÜRÜYOR

Sanıklar Aliye A. ve yeğeni H.A. bugün yeniden hakim karşısına çıktı. H.A, duruşmada teyzesini suçladı, “Olay yerine beni o götürdü. Tahliyemi istiyorum.” dedi.

Sanık Aliye A. da mahkemeden tahliyesini talep etti.

TUTUKLUKLARI DEVAM EDECEK

Mahkeme, her iki sanığın da tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Baba ve oğlunun arabalarını yakmışlardı! Konya’daki olayda tahliye kararı
Konya’da 2 araba yakan kadın ve yeğeni bugün hakim karşısına çıktı
Konya’da baba ve oğlunun arabalarını yakan kadın mahkemede her şeyi anlattı

Konya Haberleri