Konya’nın Halkapınar ilçesinde yer alan iki önemli doğal ve tarihi alan olan Karayusuflu Çınaraltı Mesire Alanı ile İvriz Kaya Anıtı ve Kabartması için alınan yeni giriş ücretleri vatandaşların tepkisini çekti.
2024 yılında 20 TL olan İvriz Kabartması giriş ücreti, 2025 yılı itibarıyla %400’lük artışla 80 TL’ye, Karayusuflu Mesire Alanı ise 100 TL giriş bedeliyle dikkat çekiyor. Sosyal medya kullanıcıları ve bölge halkı, bu fiyatların “halkın doğa ile buluşmasını engellediğini" ve “haksız kazanç kapısına dönüştüğünü" savunuyor.
Tepkiler arasında “Halkapınar Belediyesi çıldırmış olmalı!”, “Vergi yok, algı yok, bu nasıl bir düzen?”, “Hafta sonu halk bir nefes bile almasın mı?” gibi sert eleştiriler yer aldı.
Bir vatandaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce yaptığı “Fahiş fiyat artışlarını şikâyet edin” çağrısını hatırlatarak, “İşte size bir şikâyet konusu daha!” ifadelerini kullandı.
Bölge halkı ve doğaseverler, belediyeden ya da ilgili kurumlardan bu konuda bir geri adım bekliyor.