Konya’da sporcular 15 Temmuz Kupası için yarışıyor

Milli Takıma en çok sporcu gönderen illerin başında gelen Konya’da önemli bir organizasyon başladı bugün. Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından düzenlenen Skeet 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Kupası yarışları 3 gün sürecek.

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından düzenlenen Skeet 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Kupası yarışları bugün Konya’da başladı.

KONYA TRAP VE SKEET POLİGONUNDA YAPILIYOR

Konya’nın merkez Karatay İlçesi Saraçoğlu Mahallesinde bulunan Konya Trap ve Skeet Poligonunda gerçekleştirilen yarışlara, Türkiye geneli ve KKTC’den 81 sporcu başvuru yaptı. Başvuruların 12’si kulüp, 3’ü ise ferdi olarak kayıtlara geçti.

HEYECAN DORUKTA

Haber Dairesi, bugün antrenmanlara başlayan sporcuların atışlarını yerinde takip etti. Profesyonel sporcular, kendilerini Cumartesi ve Pazar günü federasyon hakemlerinin önünde sergileyecekleri performansa hazırladı.

ÖNCE FİNALE KALMAK İÇİN YARIŞACAKLAR

Trap Gençler Milli Takım Antrenörü ve Federasyon Eğitim Kurulu Üyesi Ahmet Balkancı, yaptığı açıklamada, bugün gerçekleştirilecek antrenmanlarda 25 atış yapıldığını, Cumartesi günü ise federasyon hakemlerinin yayınladığı 3 serilik atışların gerçekleştirileceği söyledi.

İLK 3 BELİRLENECEK

Pazar günü de 50 atış yapılacağını ve ilk 6 sporcunun finale kalacağını dile getiren Balkancı, “Son olarak en yüksek isabetli atış yapanlar arasından ilk 3 belirlenecek. Derece elde eden sporcularımız baraj puanları belirlendikten sonra Milli Takıma girme şansını yakalıyor. 3 yarışmada skorları tutturanlar aynı zamanda yurt dışında yapılan Dünya ve Avrupa Kupalarına katılmaya da hak kazanıyor.” ifadelerini kullandı.

TRAP - SKEET NEDİR?

Geçmişi, tüfeğin avcılık amacıyla kullanılmasına kadar dayanan Trap - Skeet atıcılığı, önceleri canlı hedefler olan güvercinlerin bir kutu ya da kafesten serbest bırakılarak vurulması şeklindeydi. 1921 yılında İngiltere’de bu tekniğin yasaklanmasının ardından spor tanımına uygun hale gelen av tüfeği atışları, makinelerle fırlatılan kilden yapılmış plakların vurulmasına dönüştü. Terminolojisinde halen fırlatılan plaklara kil güvercin (clay pigeon), fırlatıcı makinelere tuzak (trap) denmesi de bu geçmişe bağlı. Ülkemizde de yapılmakta olan trap ve skeet disiplinleri olimpik branşlardan olup, açık havada, standartları belirli poligonlarda, yine standartları belirli av tüfekleri ve fişekler kullanılarak, fırlatılan plakların vurulması esasına dayanır.

Her iki disiplin de yüksek konsantrasyon, teknik, odaklanma, dikkat, refleks, göz−beden koordinasyonu gerektiren, fiziksel yeterlilikle birlikte zihinsel kontrol ve becerinin de en yüksek düzeyde gerektiği sporlar.

Gerek bayanlarda gerekse erkeklerde 12-13 yaşlarında başlanabilen, ülkemizin bir çok şehrindeki poligonlarda yapılabilen bu sporlarda, Türkiye'nin yetiştirdiği ve yetiştirmekte olduğu dünya çapında başarılı sporcular mevcut. Diğer atıcılık disiplinlerinden farklı olarak hareketli hedeflere hızla tepki verilerek vuruş gerçekleştirilen trap ve skeet, izleyiciler için de son derece keyifli branşlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Türkiye’de ilke imza atan baba ve oğlu Konya’nın gururu

Konya Haberleri