Konya’daki depremde hasarlı ev sayısı arttı! Tamamı boşaltıldı

Konya’nın Tuzlukçu ilçesinde 3 dakikada yaşanan 3 depremde hasar gören ev sayısı 7’ye yükseldi. Bu evlerin tamamı boşaltıldı. İşte deprem bölgesinden son bilgiler.

Konya’nın Tuzlukçu ilçesi, dün akşam saatlerinde 3 dakika arayla 3 depremle sallandı. Saat 18.51'de 4.7, 18.52'de 4.0 ve 18. 53'de 4.1 büyüklüğünde depremler yaşandı. Ana sarsıntı sonrası gece boyu toplam 24 artçı sarsıntı meydana geldi.

BÖLGEDEKİ SON DURUM 

Konya Valiliği, bölgedeki son durumu paylaştı. Arama tarama faaliyetleri sonucu herhangi bir yıkım ya da enkaz durumu tespit edilmediği, deprem nedeniyle sağlık kuruluşlarına da herhangi bir başvuru olmadığı bilgisinin alındığı bildirildi.

HASARLI EV SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, hasarın boyutunu belirlemek ve hasar tespit işlerini yürütmek üzere bir ekip görevlendirildi. Çalışmalar sonunda Koraşı köyünde 4 evin, Tuzlukçu merkezde ise 3 evin duvarında hafif çatlaklar olduğu belirlendi. 7 ev, muhtemel riskten dolayı, hasar tespit çalışmaları tamamlanana kadar boşaltıldı. Hasar tespit çalışmaları halen devam ediyor.

Valilik açıklamasında, bölgede yaşanan gelişmelerin anlık takip edildiği, tüm çalışma gruplarının teyakkuz halinde bulunduğu ifade edildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri