Konya’nın 3 kata dönüşecek kavşağında son durum

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Şehir Hastanesi – Stadyum Tramvay Hattı’nın ikinci etabı kapsamında Otogar Köprüsü’nde yürütülen çalışmalarda temel imalatları için iki noktada fore kazık çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

Konya Büyükşehir Belediyesi, kentin ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla yürütülen Şehir Hastanesi – Stadyum Tramvay Hattı’nın ikinci etap düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında 15 Kasım 2025’te başlanan Otogar Köprüsü düzenlemesinde son durum hakkında bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, temel imalatlarında önemli aşamalar kaydedildiğini söyledi.

Başkan Altay, Otogar Köprüsü’nde iki temelde fore kazık çalışmalarının devam ettiğini belirterek, trafik akışının aksamaması için hazırlanan yan yol kazı ve dolgu çalışmalarına da kısa süre içinde başlanacağını ifade etti.

OTOGAR KAVŞAĞI ÜÇ KATLI BİR KAVŞAĞA DÖNÜŞÜYOR

Projeyle Konya’nın ulaşım vizyonunun güçlendirilmesini hedeflediklerini söyleyen Altay, raylı sistemin kentin yaşamına sağlayacağı katkıya dikkat çekti. Yeni hatlarla Konya’yı “demir ağlarla ördüklerini” belirten Başkan Altay şunları kaydetti:

“Şehir Hastanesi – Stadyum Tramvay Hattı’nın birinci etabında çalışmalarımız hızla devam ediyor. İkinci etap çalışmalarına ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız başladı. Otogar Kavşağı, şehrimizin en yoğun noktalarından biri. Raylı sistem yapım aşamasında trafik akışının yan yollardan sağlanabilmesi için bu yolları genişletiyoruz. Burada üstten bir geçiş yapılacak. Dr. Sadık Ahmet Caddesi’nden Halil Ürün Caddesi’ne geçiş yapan araçlar ve ikinci etap tramvay hattı üst kesimden ilerleyecek. Böylece Otogar Kavşağı’nı üç katlı bir kavşağa dönüştürmeyi planlıyoruz.”

TRAFİK GEÇİŞİ YAN YOLLARA

Yeni köprü ve düzenleme çalışmalarının başlamasıyla birlikte Otogar Kavşağı’ndaki trafik akışının oluşturulacak yan yollara yönlendirileceği kaydedildi. Bu düzenlemeyle hem tramvay inşaatının mevcut trafiği en az düzeyde etkilemesi hem de uzun vadede kavşaktaki yoğunluğun azaltılması hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Konya’nın ilk üç katlı kavşağı için kazma vuruldu
Konya'ya ilk üç katlı köprülü kavşak geliyor
Konya ulaşımında büyük dönüşüm

Konya Haberleri