Konya Büyükşehir Belediyesi, “Yerli Tohum, Milli Tarım Projesi” kapsamında Ilgın’ın Gökçeyurt Mahallesi’ndeki Şehit Mustafa Kozlu İlkokulu’nda anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Türkiye’nin gündemine oturan tek öğrencili okulda bu kez milli tohum bilinci işlendi.
Okulun tek öğrencisi 3. sınıf öğrencisi İlayda Kozlu ve tek öğretmeni Muhammet Bağ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda çektikleri kutlama videosuyla büyük ilgi görmüştü. Konya Büyükşehir Belediyesi, bu özel okulda düzenlediği eğitimle İlayda’ya yerli tohumun önemi, ekimden hasada kadar geçen süreç ve sürdürülebilir tarım bilinci hakkında uygulamalı bilgi verdi.
“İLK BAHÇEM” ETKİNLİĞİYLE UYGULAMALI EĞİTİM
Etkinlikte minik İlayda’ya tohumun oluşum evreleri, yerli tohumun korunması ve tarımsal üretimin temelleri anlatıldı. Ayrıca “İlk Bahçem Kiti” etkinliğiyle toprak hazırlığı, ekim, sulama, bakım ve hasat aşamaları uygulamalı olarak gösterildi.
“ÖĞRETMENİMLE ÇOK EĞLENİYORUZ”
İlayda Kozlu, etkinliğin kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Kozlu, “Derslerimiz çok güzel geçiyor. Öğretmenimle çok eğleniyoruz. Bugün bitki yetiştirmeyi, fidan ekmeyi öğrendim” ifadelerini kullandı.
“TEK ÖĞRENCİMLE HER GÜNÜ DOLU DOLU GEÇİRİYORUZ”
Okulun tek öğretmeni Konyalı Muhammet Bağ ise, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden Konya’ya atandığını söyledi. Bağ, “Bu sene atamayla bu okulda göreve başladım. Tabi ilk geldiğimde çok şaşırdım. Okulda tek öğrenci vardı. Benim için de yeni bir deneyim oldu. İlayda’yla çok iyi anlaştık. Derslerimiz güzel geçiyor, eğlenceli geçiyor. İlayda sıkılmasın diye elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum” diye konuştu.
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Videolarının Türkiye genelinde büyük ilgi gördüğünü belirten Bağ, “İlayda zaten yalnız değil. Videomuzun izlenmesiyle Türkiye genelinden çok fazla arama ve mesaj şeklinde tepkiler aldık. Büyükşehir Belediyemiz de bugün İlayda’ya bir etkinlik yaptı. Etkinlikte İlayda bugün ilk defa ekim, dikim yaptı. Bitki nasıl yetiştirilir bunu öğrendi. Onun için de farklı bir gün oldu. Büyükşehir Belediyemize teşekkürlerimizi sunuyoruz” değerlendirmesini yaptı.