Türkiye birincisi Hafız Vali Konya’da

Diyanet İşleri Başkanlığının Hafız Kal Yarışması Türkiye finalinde birinci olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, memleketi Konya'ya geldi. Çiftçi’yi Konya Valisi Vahdettin Özkan ağırladı.

Aslen Konyalı olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen "Hafız Kal Yarışması"nın Türkiye finalinde 15 cüz kategorisinde birinci olmuştu. 41 yıl önce hafız olan Vali Mustafa Çiftçi, memleketi Konya'ya geldi. Çiftçi’yi Konya Valisi Vahdettin Özkan karşıladı.

VALİ ÇİFTÇİ'NİN HAFIZLIK HİKÂYESİ

Vali Çiftçi, 1970 yılında Konya'nın Çumra ilçesinde doğdu. Küçük yaşlardan itibaren Kur'an-ı Kerim'e ilgi duymaya başladı ve 1983 yılında hafızlığını tamamladı.

Çiftçi, hafızlığını tamamladıktan sonra da Kur'an-ı Kerim ile olan bağını koparmadı.

Vali Mustafa Çiftçi, sadece başarılı bir yönetici değil, aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'e gönül vermiş bir hafız. Onun başarısı ve hikâyesi, hafızlığa ve Kur'an-ı Kerim'e ilgi duyan herkes için bir ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen "Hafız Kal Yarışması"nın Türkiye finalinde 15 cüz kategorisinde Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, birinci oldu.

Yarışma sonunda açıklamalarda bulunan Çiftçi, hafızlığın kendisine birçok açıdan fayda sağladığını da belirterek; "Hafız olmak bana sabırlı olmayı, disiplinli olmayı ve sorumluluk sahibi olmayı öğretti. Ayrıca Kur'an'ı Kerim'i daha iyi anlamama ve hayatıma rehber edinmeme de yardımcı oldu." diye konuştu.

Vali Çiftçi, memleketi Konya’da bir takım temaslarda bulunacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Konyalı Vali ‘huzur bozan’ trafik cezasını iptal ettirdi
Konyalı Vali hafız olduğu Kur’an Kursunu ziyaret etti

Konya Haberleri