Türkiye’de ilk istifa edendi, Konya’dan ilk katılan oldu

AK Parti, bugün 23. Kuruluş Yıldönümünü kutluyor. Kutlamalara damga vuran konulardan biri de katılımlardı. Yerel seçim sonrası Türkiye’de YRP’den istifa eden ilk isim olan Konya Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öztoklu bugün AK Parti’ye katıldı.

AK Parti'de bugün 23. kuruluş yıl dönümü heyecanı yaşandı. Tüm gözler partiye katılacak belediye başkanları ve milletvekillerindeydi.

Herkes "AK Parti'ye kimler katılacak?" sorusuna yanıt ararken, AK Parti 23. Kuruluş Yıl Dönümü Programı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla AK Parti Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Törende AK Parti saflarına geçenlere de rozetleri takıldı. O isimler arasında Konya’dan da bir belediye başkanı yer aldı.

31 Mart yerel seçimleri sonrası Türkiye’de Yeniden Refah Partisi’nden istifa eden ilk isim olan Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öztoklu, bugün AK Parti’ye katıldı. Öztoklu'nun rozetini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

Törende, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile milletvekilleri de hazır bulundu.

ALİ ÖZTOKLU KİMDİR?

Konya Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öztoklu, 1977 yılında Doğanhisar'da doğdu. İIköğretimini Doğanhisar İIköğretim, Orta ve Lise Eğitimini ise Doğanhisar İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Vatani görevini yerine getirdikten sonra ticaret hayatına atıIan ÖZTOKLU, Akaryakıt İstasyonu, Nakliyat ve İnşaat Şirketinin başına geçerek bugüne kadar ticari faaliyetlerini sürdürdü.

Bu süreçte Doğanhisar İlçesinde çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında ve Derneklerde görev alıp, ilçeye hizmet etmek adına elinden gelen tüm gayret ve çabaları gösterdi. 2014 yılından itibaren iki dönem üst üste Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Doğanhisar İlçe Başkanlığını yaptı. Doğanhisar İlçe Merkezine ve Mahallelerine yapılan birçok hizmete vesile olan, birçok projenin yapımına ve hayata geçirilmesine önemli ölçüde katkı sağlayan Öztoklu 2019 yılında yapıIan yerel seçimlerde Doğanhisar Belediye Başkan Adaylığı için AK Parti İlçe Başkanlığı görevinden istifa etti. Ancak Doğanhisar Cumhur İttifakı kapsamında Milliyetçi Hareket Partisine verildiği için aday olamadı. 2024 Mahalli seçimlerinde Yeniden Refah Partisinden aday olarak gösterildi ve başkan seçildi.

25 Nisan’da Yeniden Refah Partisinden istifa eden ve görevini bağımsız olarak sürdüren Ali Öztoklu, AK Parti’nin 23. Kuruluş Yıldönümü töreninde AK Parti saflarına katıldı.

Ali Öztoklu, evli ve dört çocuk babası.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

MHP, Konya’da bir ilçe başkanını görevden aldı
AK Parti’nin Konya’daki ilçe belediye başkanı sayısı 16’ya çıktı
Konya’nın yeni AK Partili Başkanı ilk açıklamayı Haber Dairesi’ne yaptı

Konya Haberleri