Süper Lig’in 6. haftasında Galatasaray, sahasında TÜMOSAN Konyaspor’u ağırladı. Sarı-kırmızılılar, Yunus Akgün ve Mauro Icardi’nin golleriyle öne geçerken, Lucas Torreira maçın üçüncü golünü kaydetti. Konyaspor’un tek golünü ise Umut Nayir attı. Bu sonuçla Galatasaray 18 puana yükselirken, Konyaspor 7 puanda kaldı.
Maç sonrası en çok konuşulan konu ise hakem Yasin Kol’un yönetimi oldu. Yayıncı kuruluşun ‘Trio’ programında eski hakemler Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Bahattin Duran, mücadeledeki tartışmalı kararları detaylı bir şekilde değerlendirdi.
TORREIRA'NIN SARI KART GÖRDÜĞÜ POZİSYONDA KARAR DOĞRU MU?
Deniz Çoban: Hakemler kendi problemlerini kendi yaratmayacaklar. Düşük oranda risk alacaklar. Hakeme bu pozisyon çok yakın. Buna yardımcı hakem karışıyorsa vazifesinin sınırlarını aşıyor demektir. Çok zorlama bir yardım. 40 saniye sonra bu sarı kartı çıkarmak geriye kalan 88 dakikayı riske atmaktır. Keşke çıkmasaydı ben daha çok kabul ederdim. Sarı kart yeterli.
Bahattin Duran: Pozisyon net sarı kart. Torreira biraz daha yukarı bassaydı kırmızı kart olurdu.
Bülent Yıldırım: Torreira risk alıp, tabanını kaldırıyor. Muleka da kaydığı için bu temas daha sert gerçekleşiyor. Pozisyon bence sarı kart. 1 santimetre daha yukarıda kaval kemiğine oturan bir taban olsa güç de olurdu. Bu sarı kartın bu kadar geç verilmesi çok sağlıklı bir iş birliği izlenimi vermedi bana.
KONYASPOR'UN PENALTISI VERİLMEDİ Mİ?
Bülent Yıldırım: Topun dışarı çıktığı kesin çıkmamış olsa da elleri doğal konumdayken top çarptığı için penaltı söz konusu değil.
Deniz Çoban: Penaltı yok el konumu doğal, top oyun alanını terk etmiş. VAR zaten çıkmasaydı uyarırdı.
Bahattin Duran: Penaltı yok. Elin konumu doğal, zaten top oyun dışına çıkmıştı.
UMUT NAYİR, GOLDEN ÖNCE FAUL YAPIYOR MU?
Bülent Yıldırım: Abdülkerim zamanlama hatası yapıyor. Futbol içerisinde bir temas. Bir ihlal söz konusu değil. Gol temiz.
Deniz Çoban: Bence de gol de sorun yok.
Bahattin Duran: Umut topu nizami bir şekilde almış. Faul söz konusu değil.
KONYASPOR'UN PENALTI BEKLEDİĞİ POZİSYONDA KARAR DOĞRU MU?
Deniz Çoban: Sallai toptan uzak, topa vurmak üzere olan oyuncuyu itiyor. İster oyuncu kendini yere bıraktı diyin, isterse dengesini bozdu diyin. Tamamen hakem takdirine kalmış bir pozisyon. Ben devam kararının doğru olduğunu düşünüyorum.
Bülent Yıldırım: Bülent Yıldırım: Burada Tunahan pas servisini yapabildi. Hakem de bundan dolayı bence hiç umursamadı. Kural kitabından bakarsak penaltı verse kimse eleştiremez. Ancak sonraki hamlesini etkileyen bir şey olmadığı için bu itmeden oyuncu da kendini abartarak atmış. Penaltı veren hakeme saygı duyarım. Devam diyen hakemi de eleştiremem. Burada Sallai'yi eleştiririm. Bu itme futbol adına çok mantıksız.
Bahattin Duran: Bu pozisyon için devam kararı doğru. Kaleye gidecek olsa aynı pozisyona penaltı deriz.
Fotoğraflar beIN SPORTS’dan alınmıştır.