Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi biletini Konya’da aldı

 Yazar / Muhabir
Süper Lig’in 33. haftasında Konyaspor’u mağlup eden Fenerbahçe, sezonu ikinci sırada tamamlamayı garantiledi. Sarı-lacivertliler gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde mücadele edecek.

Trendyol Süper Lig’de 33. hafta karşılaşmalarının ardından zirve yarışı netlik kazandı. Deplasmanda Konyaspor’u 3-0 mağlup eden Fenerbahçe, puanını 73’e çıkararak ligi ikinci sırada bitirmeyi kesinleştirdi.

Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanan mücadelede sarı-lacivertli ekibe galibiyeti Fred’in attığı iki gol ile Archie Brown’un kaydettiği gol getirdi. Bu sonuçla Fenerbahçe, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılım hakkı elde ederek elemelerde yer alma hakkı kazandı.

Haftanın dikkat çeken sonuçlarından biri de lider Galatasaray’ın sahasında Antalyaspor’u mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etmesi oldu. Trabzonspor ise deplasmanda Beşiktaş’ı yenerek üçüncü sıradaki yerini korudu.

Öte yandan Fenerbahçe, son yıllarda olduğu gibi bu sezonu da ikinci basamakta tamamladı. Sarı-lacivertliler böylece üst üste beşinci kez ligi ikinci sırada kapatmış oldu.

İstanbul temsilcisi, sezonun son haftasında sahasında Eyüpspor ile karşı karşıya gelecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri