Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Konyaspor’un sahasında Fenerbahçe’yi uzatmalarda bulduğu penaltı golüyle mağlup ederek yarı finale yükselmesinin ardından Teknik Direktör İlhan Palut, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Palut, maç öncesinden itibaren oyuncularının isteğinin kendilerine umut verdiğini belirterek, “Tesislerdeki hava, antrenmanlardaki istek bu maçı ne kadar arzuladıklarını gösteriyordu” dedi.
“SAVUNMADA DİRENDİK, FIRSATI DEĞERLENDİRDİK”
Karşılaşmanın ilk yarısında dengeli bir oyun olduğunu ifade eden Palut, Fenerbahçe’ye net pozisyon vermediklerini vurguladı.
İkinci yarıda özellikle son bölümde rakibin oyunu domine ettiğini kabul eden deneyimli teknik adam, “70’ten sonra topa daha çok sahip oldular. Biz kompakt savunmayla ayakta kaldık. Belki topu daha iyi kullanabilirdik ama savunmada doğru işler yaptık” diye konuştu.
Uzatmalarda kazanılan penaltının kritik bir an olduğunu belirten Palut, “Zorlandığımız bir anda gelen çok değerli bir fırsattı. Marco topun başına geldiğinde içimde çok pozitif bir his vardı ve gol oldu” ifadelerini kullandı.
“BU GALİBİYET CAMİAYA İLAÇ GİBİ GELDİ”
Konyaspor camiasının böyle bir sonuca ihtiyacı olduğunu dile getiren İlhan Palut, taraftara özel teşekkür etti.
“Bu şehir, bu camia uzun süredir böyle galibiyetleri özlemişti” diyen Palut, “Taraftarımız geldi, destekledi. Onları sevindirdik, bu bizim için çok değerli” şeklinde konuştu.
“YARI FİNALDEYİZ AMA HEDEF DAHA BÜYÜK”
Kupada yarı finale yükselmenin önemli olduğunu ancak hedeflerinin bununla sınırlı olmadığını belirten Palut, “Kupa enteresan bir kulvar. Herkes kazanmak ister. Biz de sonuna kadar gitmek istiyoruz ama adım adım ilerleyeceğiz” dedi.
Rakip kim olursa olsun zor bir mücadeleye çıkacaklarını ifade eden Palut, “Beşiktaş ya da Alanyaspor fark etmez. Çok zor olacak ama biz de sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.
“ÖZGÜVEN KAZANDIK, ŞİMDİ LİGE ODAKLANMA ZAMANI”
Bu galibiyetin takıma önemli bir özgüven kazandıracağını vurgulayan İlhan Palut, lig için de mesaj verdi.
“Konyaspor olarak çok kaybettik, artık kazanmayı öğrenmeliyiz” diyen Palut, “Bu galibiyet bize enerji verecek ama ligi de ihmal edemeyiz. Trabzonspor maçına en iyi şekilde hazırlanacağız” ifadelerini kullandı.
“HAYAL EDİYORUZ AMA AYAKLARIMIZ YERDE”
Başarı için hayal kurmanın önemine değinen Palut, “Hayal etmek insanı güçlü kılar. Ama ayaklarımız yere basmalı. Adım adım ilerleyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.