Konyalı genç hakem Avrupa'da düdük çalıyor

 Yazar / Muhabir
Aslen Konya Karapınarlı olan genç hakem Oğuzhan Uyanıker, son iki yılda Helsinki Cup ve Gothia Cup'ta görev alarak uluslararası arenada Türkiye'yi temsil etti. Genç hakem, hedefinin UEFA ve FIFA organizasyonlarında düdük çalmak olduğunu söyledi.

Aslen Konya'nın Karapınar ilçesinden olan ve İzmir bölgesi futbol hakemliği yapan Oğuzhan Uyanıker, uluslararası organizasyonlarda üstlendiği görevlerle hem Türk hakemliğini hem de memleketi Karapınar'ı gururlandırıyor.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İngilizce Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi olan Uyanıker, hakemlik kariyerinde istikrarlı yükselişini uluslararası organizasyonlarla sürdürüyor.

İKİ YILDIR AVRUPA'NIN DEV TURNUVALARINDA

Geçtiğimiz yıl Finlandiya'da düzenlenen Helsinki Cup'ta görev yapan genç hakem, bu yıl ise dünyanın en büyük gençlik futbol organizasyonlarından biri olarak gösterilen Gothia Cup'ta da düdük çaldı.

Çok sayıda ülkeden yüzlerce takımın mücadele ettiği organizasyonlarda görev alan Uyanıker, farklı futbol kültürlerini yakından tanıma fırsatı bulurken, başarılı maç yönetimiyle gözlemciler ve organizasyon yetkililerinden de olumlu değerlendirmeler aldı.

HEDEFİ UEFA VE FIFA

Uluslararası turnuvaların hakemlik gelişimi açısından büyük önem taşıdığını belirten Oğuzhan Uyanıker, bu organizasyonlarda edindiği tecrübelerin kendisini daha üst seviyedeki görevler için motive ettiğini söyledi.

Genç hakem, en büyük hedefinin UEFA ve FIFA organizasyonlarında görev alarak Türk hakemliğini uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek olduğunu ifade etti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Spor Haberleri