Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında TÜMOSAN Konyaspor, sahasında Trabzonspor’u 1-0 mağlup ederek uzun süren galibiyet hasretine son verdi. Yeşil-beyazlılar, geçen sezondan bu yana devam eden 7 maçlık mağlubiyet serisini Trabzonspor karşısında noktalarken, sezonun da ilk puanlarını aldı.
TARİHİNİN EN UZUN YENİLGİ SERİSİNİ YAŞADI
Konyaspor’un kötü serisi geçtiğimiz sezonun son bölümünde başlamıştı. Yeşil-beyazlı ekip, 2025-2026 sezonunun son 3 haftasında Çaykur Rizespor’a 3-2, Fenerbahçe’ye 3-0 ve Kayserispor’a 2-1 mağlup oldu. Yeni sezona da istediği gibi başlayamayan Konyaspor; Çaykur Rizespor’a 1-0, Fenerbahçe’ye 4-2, Kocaelispor’a 2-1 ve Erzurumspor FK’ya 1-0 kaybetti.
Böylece üst üste 7 lig maçını kaybeden Anadolu Kartalı, Süper Lig tarihindeki en uzun yenilgi serisini yaşadı.
SON GALİBİYET DE TRABZONSPOR’A KARŞIYDI
Konyaspor’un 7 maçlık seriyi bitirdiği rakibin Trabzonspor olması ise ortaya dikkat çekici bir tablo çıkardı. Yeşil-beyazlılar, bu kötü seri başlamadan önceki son Süper Lig galibiyetini 27 Nisan 2026’da yine Trabzonspor karşısında elde etmişti. Konya’da oynanan o mücadeleyi 2-1 kazanan Konyaspor, daha sonra çıktığı 7 lig karşılaşmasının tamamından mağlubiyetle ayrıldı.
Yaklaşık 4,5 ay sonra galibiyetle yeniden tanışan Konyaspor’un hasretini bitiren takım da yine Trabzonspor oldu. Yeşil-beyazlılar bu kez rakibini 1-0 mağlup ederek kötü gidişe son verdi.
İLHAN PALUT: YÜZLEŞTİK
Teknik Direktör İlhan Palut da maçın ardından yaptığı açıklamada, 7 maçlık kötü sürecin özellikle Erzurumspor yenilgisiyle kendileri için ciddi bir yüzleşmeye dönüştüğünü anlattı. Erzurumspor karşılaşmasındaki görüntünün kendisini zihinsel olarak çok yorduğunu belirten Palut, takımın hafta boyunca ortaya koyduğu performansla yüzleştiğini söyledi.
Palut, “Yüzleştik. Görüntümüzle, sahadaki halimizle yüzleştik. Kendimize karşı dürüst olduk. Bahaneler üretmedik. Ne kadar kötü olduğumuzu hep beraber gördük. Erzurum’da dönecek hiçbir yerimiz kalmadı.” ifadelerini kullandı.
TRABZONSPOR MAÇINDA ÖNCE MÜCADELE İSTEDİ
Kötü sonuçların ardından Trabzonspor karşısındaki önceliğinin skor değil, takımın göstereceği reaksiyon olduğunu vurgulayan Palut, oyuncularından mücadele ve karakter istediğini dile getirdi.
“Olabilecek en kötü başlangıçlardan bir tanesiydi” diyen Palut, “Bugün takımdan birinci beklentim reaksiyon göstermesi, mücadele etmesi ve karakter koymasıydı.” dedi.
Konyaspor erken bulduğu golle öne geçerken, Palut ilk yarıda farkı artırabilecek pozisyonlara da girdiklerini belirtti. İkinci yarıda Trabzonspor’un topa daha fazla sahip olduğunu ancak oyuncularının mücadeleden vazgeçmediğini ifade eden deneyimli teknik adam, “Oyuncular sonuna kadar mücadele ettiler, karakter koydular ve karşılaşmayı 1-0 bitirdiler.” diye konuştu.
“RAHATLADIK MI? HAYIR”
7 maçlık mağlubiyet serisinin sona ermesi Konyaspor cephesinde büyük bir rahatlama sağlasa da İlhan Palut, tek galibiyetle sorunların geride kaldığı düşüncesine karşı çıktı. Palut, “Şimdi rahatladık mı? Hayır. Bunu 4-1 olarak düşünürsek hâlâ 4-1 mağlup durumdayız. Bu aslında başlangıcımızı özetliyor. Her maç en azından bu kadar mücadele edip savaşmalıyız ve mümkün olan en kısa sürede düzlüğe çıkmalıyız.” ifadelerini kullandı.
Trabzonspor galibiyetiyle başlayan 7 maçlık yenilgi dönemini yine Trabzonspor galibiyetiyle kapatan Konyaspor’da şimdi hedef Kasımpaşa’dan da 3 puan koparmak.