Affedilen Tanju Özcan seçim için Konya örneği verdi

CHP’ye geri dönen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yaptı. Özcan, AK Parti ve Konya örneği verdi.

Affedilen Tanju Özcan seçim için Konya örneği verdi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2023 milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından, CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı sert eleştiriler sonrasında kesin ihraç talebiyle partisinin Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edildi. CHP Yüksek Disiplin Kurulu, 26 Temmuz Çarşamba günü Tanju Özcan’ı partiden ihraç etti.

Partiden ihraç edilen Özcan, 4-5 Kasım’da CHP’nin 38. Olağan Kurultayında Özgür Özel’in genel başkan seçilmesinin ardından, af başvurusunda bulundu.

CHP’nin ‘100’üncü Yıl Affı’ kapsamında, Özcan’ın af başvurusu 27 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirilen MYK ve PM toplantılarında görüşüldü. Görüşmeler sonucu Tanju Özcan tekrar CHP’ye kabul edildi.

affedilen-tanju-ozcan-secim-icin-konya-ornegi-verdi-002.jpg

"YENİ GELMEDİM, GERİ GELDİM"

CHP’ye dönen Özcan, kararın açıklandığı saatlerde Ankara’ya gitti. Ankara dönüşü Özcan’ı, Bolu CHP İl Başkanlığı önünde karşılama töreni düzenlendi. İl Başkanlığı önünde partililere seslenen Tanju Özcan, Bolu’da yerel seçimde Türkiye rekoru kıracaklarını söyledi. Özcan, "Hep birlikte çalışacağız, üzerimizdeki varsa ölü toprağını hızlı bir şekilde atacağız. Bolu merkezde bir Türkiye rekoru kıracağız. AK Parti Konya’dan ne kadar oy alıyorsa, CHP Karşıyaka’dan ne kadar oy alıyorsa, biz de onların oy oranını geçip bir Türkiye rekorunu kırmaya hazırlanıyoruz." dedi.

Konuşmasının ardından parti binasına geçen Özcan, Bolu Belediye Başkanlığı için, CHP’den aday adaylığı başvurusunu yaptı.

affedilen-tanju-ozcan-secim-icin-konya-ornegi-verdi-001.jpg

PARTİ DUVARINA FOTOĞRAFINI ASTI

Tanju Özcan, partiden ihraç edilmesinin ardından CHP’li belediye meclis üyesi İlkay Bayrak tarafından çöpe atılan parti duvarındaki fotoğrafını tekrar duvara astı.

affedilen-tanju-ozcan-secim-icin-konya-ornegi-verdi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.