AK Parti Konya teşkilatında iki ilçenin daha kongresi yapıldı

AK Parti Konya İl Başkanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ara verilen kongrelerine, normalleşme süreciyle birlikte Ahırlı ve Yalıhüyük ilçe kongreleri ile devam etti.

AK Parti Konya teşkilatında iki ilçenin daha kongresi yapıldı

AK Parti Konya İl Teşkilatlarında ara verilen 7. Olağan Kongre süreci yeniden başladı.  Ahırlı ve Yalıhüyük İlçe Kongreleri koronavirüs salgını sebebiyle alınan sıkı tedbirler ile gerçekleştirildi. İlçe kongrelerine AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ali Dığrak, İl Başkan Yardımcısı Gökhan Taşkıran, Bölge ve İlçe Koordinatörü Mehmet Akif Ortagedik, İlçe Koordinatörü Celal Sarıoğlu, ilçe belediye başkanları ile siyasi partilerin temsilcileri ve teşkilat mensupları katıldı. 

Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül “Bizler belediye yönetimi olarak teşkilatımızla birlik ve beraberlik, kardeşlik duyguları içerisinde hareket ediyoruz. Çünkü başarının anahtarının burada olduğuna inanıyoruz. Günlük yaşamda bunu da idrak ediyoruz. Belediye çalışmalarımızı tevazu, samimiyet ve gayret ile çalışıyoruz. Halka hizmeti Hakka hizmet düsturu ve anlayışıyla hareket ediyoruz” dedi. 

Göreve başladıkları günden itibaren Büyükşehir Yasası’na adapte olduklarını belirten Yalıhüyük İlçe Belediye Başkanı Hasan Koçer “Belediye meclis üyelerimizle birlikte gecemizi gündüzümüze katarak planladığımız hizmetleri yerine getirdik. Mesai arkadaşlarımızla teknik personelimiz birçok projeye imza attı. Göreve gelirken söz verdiğimiz projeleri yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Projelerimizi ilçe teşkilatımız, il teşkilatımız, milletvekillerimiz ve bakanlarımızın destekleriyle yerine getirdik.” diye konuştu.

Ahırlı İlçe Başkanı Süleyman Özalp da "Bundan 19 yıl önce Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulan AK Partimiz o zamandan bu yana Türkiye’nin önderi olmuş dertlerimize çareler aramış ve üretmiştir. Kurulduğu yıllarda içinde bulunduğumuz ekonomik, siyasi ve sosyal şartların ağırlığı ile ezilen vatandaşlarımıza ve dış ülkeler tarafından değersiz hale getirilen küçümsenen ülkemize kimlik, kişilik milli ve manevi değerleri önceleyen meselelere yerli ve milli bir perspektiften bakan kimlik kazandırmıştır" dedi

Yalıhüyük İlçe Başkanı Yusuf Pişkin ise “Yalıhüyük halkı ahde vefayı çok iyi bilir. Nedeni yerelinde ve genelinde Konya’da emsalleriyle kıyaslandığı zaman başarısıyla gurur duyulacak, övülecek gönlü büyük bir halk topluluğudur.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’nin yardıma muhtaç olan ülkelere anında insani yardım gönderebildiğini belirten AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı “Türkiye öyle bir ülke haline geldi ki yardıma muhtaç olan ülkelere anında insani yardım gönderebiliyor. Türkiye bu durumlara kolay gelmedi.  2001 yılında fedakârca, cefakârca koşturan büyük riskler alan Bismillah diyerek yola koyulan bir kadro haftaya 19. yılını kutlayacak. Allaha hamdolsun 19 yıldır halka hizmet Hakk'a hizmet düsturu ve anlayışıyla durmadan yılmadan koşturduk. Bugünlere kolaylıkla gelmeyen ülkemiz bugünlerde dünyaya kafa tutan, mazluma yardım eden bir ülke haline geldik. Bizler önceden kendi yaralarımızı saramazken şimdi mazlumun umudu olduk. Ben bu yüzden bu kongreleri çok önemsiyorum. Çünkü AK Partiyi bu hale getiren dava arkadaşlarımızı seçiyoruz.” şeklinde konuştu.

“DÜNYADAKİ ZULÜM KARŞISINDA SESİNİ YÜKSELTMİŞ lİDERİMİZ VAR”

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da konuşmasında şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl sonbaharda başlayan delege seçimlerinden sonra yeni yılla beraber kongre takvimimiz başlamıştı. Daha önce 8 ilçe kongremizi gerçekleştirmiştik sonrasında pandemi süreciyle ara vermek zorunda kalmıştık dün itibariyle tekrar başladık. 2001 – 2020 14 Ağustos’ta da inşallah 19’uncu yaşını tamamlamış bir parti olarak yolumuza devam edeceğiz. Tabi insanlık tarihine baktığımız zaman hep iyilikle kötülüğün mücadelesi olmuştur. Bizden önceki büyüklerimizin o mücadelesinde bugünü temsil eden iyiliğin yanında yer almaya çalışan bireyleriz. Bizden önceki büyük gayretler, bu dönemin nöbetini devralan Genel Başkanımız, Liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu ülkenin kendi değerleri ekseninde ve dünya da yaşanan onca olumsuzlukları, zulümleri, yanlışları ortaya koyabilen ve dünyanın umudu haline geldik. Tarihte gemilere, mallara el koyanları korsanlar olarak görürdük de 21. yüzyılda da zora düşen gelişmiş ülke bile olsa yardıma muhtaç ülkelere giden yardımlara el koyduklarını gördük. Yakın tarihte Avrupa’nın ortasında Bosna’da katledilen Müslümanların acısını hala yaşıyoruz. Dünyadaki zulüm karşısında sesini yükseltmiş bir cumhurbaşkanımız var bu partinin genel başkanı ve hareketimizin lideridir. Kutlu bir yolda yürüyoruz bu yolda yürümek içinde gece gündüz hep birlikte koşuyoruz. Değerli arkadaşlar hepimiz nöbetteyiz. Nöbetlerimizi layıkıyla tutmanın telaşından başka bir derdimiz yok. Bu ülke de atalarımızdan devraldığımız, torunlarımızın emanetini iyi bir noktaya taşımanın, zulmün olmadığı adaletin hakim olduğu bir yolda yürümeliyiz” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından oy verme işlemlerine geçildi. Ahırlı İlçe Başkanı Süleyman Özalp  Yalıhüyük İlçe Başkanı Yusuf Pişkin ilçe başkanlığına seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.