Ayşe Keşir Konya'da konuştu: AK Parti bir kadın hareketidir

Konya'da konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir "AK Parti bir kadın hareketidir. AK Parti bugün 5,5 milyon üyesiyle dünyanın en büyük kadın sivil toplum kuruluşudur" dedi.

Ayşe Keşir Konya'da konuştu: AK Parti bir kadın hareketidir

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından 13 il ve ilçe kadın kolları başkanlarının katılımlarıyla düzenlenen İç Anadolu Kadın Kolları Bölge Toplantısı Konya’da gerçekleştirildi.

Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki programa AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan Candan ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak konuşan AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan Candan, AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana kadınların hayallerine öncelik verip gerçekleşmesi yönünde adımlar attığını kaydetti.

Candan, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan her zaman ifade etmişlerdir ki; AK Parti’nin AK kadınları bu hareketin en büyük taşıyıcısı, en güçlü halkası oldular. Bizleri daima yüreklendiren bu sözlere layık olmak ve bulunduğumuz görevlerin hakkını verebilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Biz Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tabiriyle AK kadınlarız” dedi.

esra-dogan-candan-002.jpg

‘KONYA DAVAMIZIN TEMSİLCİSİ’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise Konya’nın Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi olduğunu vurguladı.

Altay “Selçuklu başkenti Konya’mız üretimiyle, sanayisiyle, tarımıyla ve bir öğrenci şehri olmasıyla davamızın en önemli temsilcisi oldu. Konya’mız, Necmettin Erbakan Hocamızdan itibaren tarafını her zaman açık ve net bir şekilde belli etti ve en yüksek desteği verdi. AK Parti döneminde de Konya’mız girilen tüm seçimlerde Türkiye’de hep birinci ya da ikinci olmayı başardı. Konyalılar Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AK Parti’yi her zaman bağrına bastı. Burada en büyük pay kadınlarımızın. Hangi kapıyı çalsak bizden önce mutlaka bir kadın elinin oraya dediğini görüyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde Konya’mızda yerel hizmetleri de beraber yürütüyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak da hanımlarımızın verdiği desteğe layık olabilmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz” diye konuştu. 

ugur-ibrahim-altay-002.jpg

ugur-ibrahim-altay.jpg‘20 YILDA SİYASETTE MARKA OLDUK’

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da AK Parti’nin 20 yıl içerisinde siyasette marka olduğunu vurguladı. Angı, “İnsan merkezli siyaset anlayışımızda ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesiyle yol almaya devam ediyoruz. Tüm ortak gayemiz büyük Türkiye yolunda 2023 hedeflerimize emin adımlarla ilerleyebilmek. Kurulduğumuz günkü aşkla yol alan partimiz hamdolsun 20 yılda siyasette marka oldu. 19 yıllık iktidarda Türkiye hayallerin ötesini gerçekleştirdi. Burada kıymetli kadınlarımızın çok büyük desteği var. Her gün, her ay, her yıl, her seçim hiç geri durmadan mahalle mahalle çalışmaları yürüttüler. 2001 sürecinde başlayan bu sevgi selinde o sevgiye layık olacak bir Genel Başkana ve Lidere sahibiz. Bize düşen görev Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yürüdüğü bu yolda elimizden gelen desteği verebilmek ve gönüllere dokunabilmek. Türkiye’nin Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ihtiyacı var. AK Parti iktidarının önümüzdeki dönemde yine bu ülkeyi büyütme adına çabalarını devam ettirebilmesi için tüm gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

hasan-angi-002.jpg

‘AK PARTİ KADIN HAREKETİDİR’

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ise, AK Parti’yi diğer siyasi partilerden ayıran en önemli farkının teşkilatları olduğunu kaydetti.

ayse-kesir-003.jpg

Keşir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz bu gücü en çok Sayın Cumhurbaşkanımızdan alıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız kadınların siyasette etkin ve sürdürülebilir olarak kalması için çok gayret sarf etti. Bizim bir diğer farkımız ise omuz omuza siyaset yapıyoruz. Büyük Türkiye’yi inşa ederken yine omuz omuza siyaset yapıyoruz. İşte AK Parti’nin en önemli farkı bu. AK Parti kadın çalışmalarında da devrimler yaptı. Türkiye’de son 20 yılda AK Parti ile hiçbir şey tesadüfen yapılmıyor. Biz 2002 yılı seçim beyannamemizde kalkınmada kadın gücünden bahsettik. Eğitimde fırsat eşitliğini saylayacağız dedik. Bugün Türkiye’de töre sebebiyle işlenen cinayet neredeyse yok denecek kadar az. 2002’de kız çocuklarının sadece yüzde 13’ü üniversiteye giderken bugün erkek çocuklarının üniversiteleşme oranı yüzde 40, kız çocuklarının üniversiteleşme oranı ise yüzde 46. AK Parti bir kadın hareketidir. AK Parti bugün 5,5 milyon üyesiyle dünyanın en büyük kadın sivil toplum kuruluşudur.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.