Bahçeli: Kana değil kardeşliğe susadıklarını göstersinler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse, hiçbir şart altında beklemesin, aklından bile geçirmesin. Kana değil kardeşliğe susadıklarını göstersinler" dedi.

Bahçeli: Kana değil kardeşliğe susadıklarını göstersinler

MHP lideri Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu:

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Mahalle yanarken CHP'nin polemik çarkını sürmesi, ayıplı siyasettir. Normalleşme çığırtkanlıklarına samimi bir hatırlatma zamanı gelmiştir. Hiç kimse unutmasın hakiki normalleşme 1999 yılında kurulan 57. Cumhuriyet hükümeti ile vücut buldu. Koalisyon hükümeti, ideolojik katılıkları yumuşattı. Yıllarca kuzey güney kutbu gibi ayrı düştüğümüz siyasi gelenekle, Türk milleti olarak hizmet ettik. Ucuz normalleşme teklifleri maksatlıdır. Bu mevzu 25 yıl önce zaten halledilmiştir. Normalleşme takıntısı olanlara diyorum ki, zahmet edip siyasi tarih sayfalarına bakın.

Kapalı oturumdan hemen sonra Özgür Bey'in açıklamaları sorumsuzluktur.

Huylu huyundan vazgeçmez ama biz yine de CHP'den umudu kesmeyeceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti bir demokrasi zaferidir. Halk hareketidir. Millet devletleşmiştir. Türk devlet felsefesine hangi açıdan bakarsak bakalım devlet millettir, millet de devlettir. İkisini ayrı değerlendirmek fahiş bir yanlıştır. Devleti milletten ayırmak su katılmamış bölücülüktür ve çok tehlikelidir.

bahceli-kana-degil-kardeslige-susadiklarini-gostersinler.jpg

Terörle siyaset arasında bağ yoktur. Ya siyaset ya terör, ya siyaset ya silah, arası ortası yoktur.

Kürt kökenli kardeşlerimizin bölücü terör örgütüyle hiçbir ortaklığı yoktur. Bu hususta DEM Parti'nin aklını başına alması, uzattığım eli sabote etmek adına tahrik ortamını kamçılamaktan uzak durması herkesin hayrınadır. Kürt kökenli kardeşlerim oyunu görmüştür.

Devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse, hiçbir şart altında beklemesin, aklından bile geçirmesin. Kana değil kardeşliğe susadıklarını göstersinler

Uzattığım el samimi bir eldir, Türkiye'de birleşelim tebliğidir. Elimizi bir süreç için değil kardeşlik için uzatırız. Gün birleşme günüdür.

Anayasa'nın ilk dört maddesi her türlü tartışmanın dışındadır. İlk dört madde Türkiye Cumhuriyeti'nin varlık ve birlik simgesidir. Anayasa'da imtiyazlı bir zümre yoktur. İlk dört maddede açılacak bir gediğin duracağı yer de yoktur. Devletin milleti Türk milletidir. Buna izin veremeyiz mevki ne olursa olsun hiç kimseye eyvallah edemeyiz. Anayasa'nın ilk dört maddesi ile meselesi olanların Türkiye Cumhuriyeti ile meselesi vardır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.