Bahçeli: TFF Süper Kupa krizinde süreci yönetemedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Süper Kupa kriziyle ilgili, "TFF süreci yönetemediği gibi Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri de aklı başında soğukkanlı hareket edememiştir." dedi.

Bahçeli: TFF Süper Kupa krizinde süreci yönetemedi

MHP Genel Merkezinde düzenlenen "Liderlik ve Siyaset Okulu 19. Dönem Sertifika Töreni"nde konuşan Devlet Bahçeli, ertelenen Süper Kupa maçına değindi.

Bahçeli'nin açıklamalarında öne çıkan satırbaşları şöyle:

“TFF SÜRECİ YÖNETEMEDİ”

“Riyad'da oynanması gündemdeyken ertelenen Süper Kupa finalinden sonra yaşanan sipariş heyecan dalgası Türkiye'nin bölgesel ilişkilerini ve diyalog köprülerini dinamitlemekten başka bir işe yaramamıştır. Türk futbolunda olmayan tek şey futboldur. Bunun dışında ne aranırsa bulunacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu süreci yönetemediği gibi Fenerbahçe ve Galatasaray sağduyulu ve soğukkanlı hareket edememiştir.” dedi.

"TÜRK FUTBOLU DUVARA TOSLAMIŞ DEMEKTİR"

Kimse Gazi Mustafa Kemal Atatürk üzerinden siyasi hesaplaşma sayfası açmanın peşinde koşmamalıdır. Atatürk'ün bir futbol müsabakasında istismarı müsabakanın günler öncesinde her ihtimalin hesaplanarak tedbirlerin alınmaması ihmal veya öngörüsüzlük olarak değerlendirilemez. Böyleyse Türk futbolu duvara toslamış demektir.

"RİYAD KRİZİNE DAHİL OLAN KİM VARSA KURU ÖZÜR İLE MUAFİYET KAZANAMAZ"

Maçın oynanması için Riyad'ın neden seçildiği ve protokole neden uyulmadığı bir muammadır. Riyad krizine dahil olan kim varsa kuru özür ile muafiyet kazanamaz. Türk futbolunu siyasi tartışmaların içine çekmenin vatanseverlikle alakası yoktur."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.