CHP Genel Başkan adayı, olaylı kongre sonrası Konya’ya geliyor

Alınan seçim yenilgileri sonrasında kongreye giden CHP’de kavga başladı. İzmir’de çarşaf ve blok listeyle seçime gitmek isteyen gruplar arasında arbede çıktı. CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Özgür Özel, Konya’ya geleceğini açıkladı.

CHP Genel Başkan adayı, olaylı kongre sonrası Konya’ya geliyor

CHP İzmir İl Başkanlığı 38. Olağan Kongresi'nde kavga çıktı.

Fuar İzmir'de düzenlenen kongre, parti genel başkanlığı için adaylıklarını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel ve Örsan Kunter Öymen, milletvekilleri ve delegelerin katılımıyla başladı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, partililer olarak birbirleriyle rakip değil "çıtayı daha yukarıya koyma yarışındaki yoldaşlar olarak" bir arada bulunduklarını söyledi.

Aslanoğlu, "Bu kongrede sadece il örgütünü, yönetimi seçmeyecek İzmir duruşuyla tüm Türkiye'ye mesaj vereceğiz. Yaklaşan yerel seçimler öncesi gücümüze güç katacağız." dedi.

Divan başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre'nin seçildiği kongrede genel başkan adayları Özel ve Öymen birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından divana, seçimin blok liste ile yapılması için önerge verildi. Bu sırada bir grup partili slogan atarak kürsüye yürüdü. Grubu sakinleştirmek isteyen Zeynel Emre, "CHP'ye bu yakışmaz, yerinize oturun, sakin olun. Tüm kameralar sizi çekiyor." uyarısında bulundu.

Çarşaf liste isteyenlerle blok liste isteyenler arasında gerginlik çıktı. Başkanlar arada kaldı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koruma ekibinin protesto edenleri kürsüden uzak tutması için müdahale etmesi sonrası gerginlik kavgaya dönüşürken, yumruklar konuştu.

Kongrede, tüm uyarılara rağmen kavga büyürken, blok liste ve çarşaf liste taraftarı gençler birbirine girdi. Divan başkanının uyarıları kavgayı yatıştırmada yetersiz kalırken, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat araya girdi. Ancak Polat’ın müdahalesi de işe yaramadı. Çıkan kavga Şenol Aslanoğlu’na yönelirken, Aslanoğlu ve Tunç Soyer, polis eşliğinde güçlükle salondan salondan çıkarıldı.

CHP KONYA KONGRESİ NE ZAMAN?

CHP'de bugün İzmir ve Gümüşhane, yarın da Konya, Karaman, Şanlıurfa, Bursa ve Isparta il kongreleri gerçekleştirilecek. Ankara il kongresinin 24 Eylül'de, İstanbul il kongresinin ise 8 Ekim'de yapılması planlanıyor.

ÖZGÜR ÖZEL KONYA’YA GELİYOR

Bu arada CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, İzmir'deki konuşmasında, Konya, Diyarbakır, Trabzon, Edirne ve Kayseri'deki kongrelere de katılacağını açıkladı.

chp-genel-baskan-adayi-olayli-kongre-sonrasi-konyaya-geliyor.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.