Cumhurbaşkanı Erdoğan - Erbakan görüşmesinde Konya iddiası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan arasında gerçekleşen toplantıya dair bir iddia ortaya atıldı. Erbakan’ın destek karşılığı Konya şartını sunduğu ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan - Erbakan görüşmesinde Konya iddiası

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçim çalışmalarını hızlandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile görüşmüştü. AK Parti Genel Merkezi'ndeki görüşme yaklaşık 50 dakika sürmüştü.

"DESTEK KARŞILIĞINDA KONYA" İDDİASI

Yerel seçimde İstanbul, Ankara ve İzmir için destek verebileceklerini belirten Fatih Erbakan'ın AK Parti'nin Yeniden Refah Partisi'ne büyükşehirlerden birinde destek vermesi halinde konuyu parti yönetimine aktaracağını söylediği iddia edildi. Cumhuriyet'in haberinde, Erbakan’ın, AK Parti'ye destek verme karşılığında Refah Partisi'nin kurucusu Necmettin Erbakan'la anılan ve kendileri için önem taşıyan Konya Büyükşehir Belediyesi'nin YRP'ye bırakılmasını istediği ileri sürüldü.

AK Parti’nin kalesi olan bir şehre YRP tarafından “Bize bırakın” şeklindeki teklifin iddiadan öte gitmeyeceği, Cumhuriyet’in Konya’ya bakışı nedeniyle iddianın gerçeği yansıtmadığı konuşuluyor.

cumhurbaskani-erdogan-erbakan-gorusmesinde-konya-iddiasi.jpg

Erbakan, toplantının ardından yaptığı açıklamada; “Seçimle ilgili birtakım konular müzakere edildi ancak şu aşamada bu kadarıyla iktifa etmek daha uygun olur. Bizim de teşkilatımızla, yetkili kurullarımızla değerlendirmeler, istişareler yapmamız gerekir.” ifadelerini kullanmıştı.

cumhurbaskani-erdogan-erbakan-gorusmesinde-konya-iddiasi-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.