Emanullah Gündüz: "Doların yükselmesi siyasidir, bu ekonomik darbedir"

Yeni Dünya Partisi Lideri Emanullah Gündüz, doların gece yarısı operasyonu ile yükseltilmesine tepki gösterdi ve "Bu bir darbedir, dolar eşkiyalğıdır. İstanbul sözleşmesinden çekilmenin intikamıdır" dedi.

Emanullah Gündüz: "Doların yükselmesi siyasidir, bu ekonomik darbedir"

Yeni Dünya Partisi Lideri Emanullah Gündüz, yaptığı açıklamada, doların gece yarısı operasyonuyla yükselmesini değerlendirdi. "Bu siyasi amaçlı ekonomik darbedir" diyen Gündüz şunları kaydetti:

 "Dolar ile ekonomiye müdahale edilerek İstanbul Sözleşmesinden çekilmenin intikamı alınmaya çalışılıyor. Dolar sömürüsü sabotesi ile ülkemiz dört yıldır ekonomik zorluklar yaşamaktadır. TL-Döviz paritesindeki farklılık TL öz değerini düşürmez. Bu yabancı para karşısındaki geçici durumdur. 

Dünya küçülme, daralma yaşarken birçok ülke ekonomisi iflasın eşiğindeyken ekonomimiz onlar kadar büyük küçülme yaşamamış ve telafi edilmez büyük yara almamıştır. Doların yükseltilmesi vatandaşımızın kaygılandığı bir durum değildir. Vatandaşımız siyasi amaçlı bu dolar sabotelerini artık anlamıştır. Vatandaşımızı endişelendiren asıl şey Merkez Bankası başkanlarının sık sık değiştirilmesidir.

Karşılıksız basılan dolar ile piyasalar ve ekonomiler sömürülmektedir. Bu ABD'nin modern eşkıyalığıdır. Dolar baskısını kırmak için dış ticareti dolar üzerinden yapmaya son vermek lazım. Çin ile Çin Yuanı veya TL cinsinden Rusya ile Rus Rupisi veya TL cinsinden işlem yapmamız lazım" 

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.