"Gidecekleri yer sandığın en dibi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Mevlana Meydanı'nda siyasi gündeme ilişkin çarpıcı mesajlar verdi.

"Gidecekleri yer sandığın en dibi"

GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Mevlana Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyaset mühendisliği oyunlarının hiçbiri tutmadığını belirtti.

Erdoğan "Millete söyleyecek sözü olmayanların içeride ve dışarıda belli mahfillerin desteğiyle gidebilecekleri tek yer, bir sonraki seçimde sandığın en dibi olacaktır. AK Parti, milletin kurduğu, milletin iktidara getirdiği, bugüne kadar da milletin iktidarda tuttuğu bir partidir. Böyle bir partinin millete rağmen siyaset yapması, kadro kurması düşünülemez" dedi.

Erdoğan şunları kaydetti:

''AK Parti’den ne kopartırsak kardır anlayışıyla birileri sürekli şişiriliyor, pohpohlanıyor. Hâlbuki biz bu oyunları geçmişte çok gördük. Hatırlarsanız vesayetle mücadelemiz sırasında da benzer teşebbüslere maruz kalmıştık. Aynı şekilde 17-25 Aralık sürecinin ardından büyük gürültülerle birileri sahaya sürülmeye çalışılmıştı. Hamdolsun bu siyaset mühendisliği oyunlarının hiçbiri de tutmadı. Millete söyleyecek sözü olmayanların içeride ve dışarıda belli mahfillerin desteğiyle gidebilecekleri tek yer bir sonraki seçimde sandığın en dibi olacaktır. Siyaset, kapalı kapılar ardında kriz bekleyerek yapılacak bir iş değildir. Siyaset, hiçbir somut temeli olmayan imalarla, ithamlarla veya tehditlerle yapılacak bir iş de değildir. Eğer siyaset yapacaksanız, çıkacaksınız milletin huzuruna, bu ülkenin ve milletin geleceği için ne düşündüğünüzü, ne hayal ettiğinizi, bunları nasıl yapacağınızı anlatacaksınız. Millete söyleyecek sözünüz yoksa, sadece kendi nefsiniz için konuşuyor, kendi nefsiniz için koşturuyorsunuz demektir. Kendi kalbinize ve milletin yüreğine değil de başkalarının ağzına bakılarak yapılan işin adı siyaset değil nefsaniyettir. Gurur, kibir, bunlarla yol yürüyenler bir yere varamazlar. Zira Rabbim gururla hareket edenlere en büyük tokadı her zaman atar, bunu da görelim, bilelim. 

Şahsımızın da, AK Parti’nin kimi konularda eksiği-kusuru olabilir, yanlışlarımız da olabilir. Kusursuzluk, inancımızda sadece âlemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. Biz hiçbir zaman kendi muhasebemizi yapmaktan ve gerekiyorsa birtakım adımlar atmaktan çekinmedik. Unutmayın, kardeşlerim; ben sizleri çok seviyorum. Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekiniz; ferman bu. Bugün de böyle bir ihtiyaç varsa, gereken adımları atmayı zül değil milletimize karşı vazifemizin gereği addederiz. Nitekim yeni yönetim sistemimizin 1 yıllık uygulamaları ışığında bakanlıklarımızla, kurumlarımızla, iş ve işlemlerle ilgili değerlendirmeleri yaptık ve raporlarımızı hazırladık. Şimdi kısa bir süre içinde inşallah 1 yıllık yeni yönetim sisteminde neler yaptığımızı milletimizle paylaşacağız. Aynı şekilde Partimizin Olağan Kongre takvimini 7 Ekim itibariyle başlatarak orada da bir değişim sürecinin önünü açtık. 

AK Parti, milletin kurduğu, milletin iktidara getirdiği, bugüne kadar da milletin iktidarda tuttuğu bir partidir. Böyle bir partinin millete rağmen siyaset yapması, kadro kurması düşünülemez.'' 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.