Gülay Samancı TBMM'de konuştu: Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz

AK Parti Konya Milletvekili, Adalet Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Gülay Samancı ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlerin emellerine ulaşamayacaklarını belirtti.

Gülay Samancı TBMM'de konuştu: Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz

2022 yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığı Bütçesi üzerinde AK Parti Grubu adına konuşan Samancı, Mevlana’nın 748. Vuslat yıldönümünde Hz. Pir’i rahmet ve şükranla yad ederek konuşmasına başladı. 

Milletvekillerine hitabında ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlerin emellerine asla ulaşamayacaklarını ifade eden Samancı şunları kaydetti:

“2007 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Türkiye Büyük Millet Meclisinde toplantı yeter sayısı ile ilgili yaşananları biliyoruz. O dönem verilen Anayasa Mahkemesi kararlarını tüm ülkemiz gördü, duydu. Bakınız, Anayasanın 96.maddesi açık bir hüküm olmasına rağmen alının karar vicdanları yaralamış ve cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili daha önceki süreçlerde oturmuş bir uygulama olmasına rağmen, o dönemde ülkemiz maalesef krize sürüklenmiştir.

Türkiye'de siyasi tarihi irdelediğimiz zaman, parlamenter sistemden kaynaklı siyasi krizlerin çokça yaşandığını ve siyasi çalkantılar nedeniyle istikrarsızlığın hepimize kaybettirdiğini, ülkemizi gerek siyasi gerek ekonomik olarak gerilettiğini hep birlikte gördük. İşte bütün bunlar ülkemiz siyasi geleceğinin daha sağlam temellere oturması açısından halkımız tam yetkili konuma getirilmiştir.

Ülkemiz üzerinde oynanan onca oyun, terör ve antidemokratik eylemler, hatta 15 Temmuz darbe girişimine rağmen, Üretimde kalkınma hedeflerimiz ve sosyal alanda gerçekleştirilen başarılar, fikir ve düşünce özgürlüğünün hayata geçirilmesi, demokratikleşme alanında verilen mücadele ile ulaşımda, sanayileşmede, sağlık alanında modern teknolojinin ülkemize kazanımı için elde edilen gelişmeler, aynı zamanda şehirlerimizin imar ve mamur edilmesi gibi pek çok alanda yapılan hizmetler, Cumhurbaşkanımızın riyasetinde hızla devam etmektedir. Her zaman olduğu gibi Milletimizle birlik ve beraberlik içinde ülkemizi daha güçlü bir şekilde ileriye götürmenin gayreti içinde olacağız.

Artık her türlü iç ve dış tehdide karşı dışa bağımlı olmayan, kendi silahını, mühimmatını kendi üreten hatta bunları dünya pazarına sunan bir Türkiye var. İHA, SİHA, İDA gibi milli savunma gücümüz var. Yerli otomobilimiz için gün sayıyoruz. Karadeniz’de ülkemize uzun yıllar yetecek ve ülkemize milyarlarca dolar kazanç sağlayacak doğalgaz rezervlerimiz bulundu. Gerçekleştirdiğimiz hamlelerimizi Geleceğimiz olan TEKNOFEST gençlerimiz ile başarıyoruz. Akdeniz’de ülkemize oynanmak istenen oyunları bertaraf ettik. Kalkınma hamlelerimizi yaparken demokratikleşme sistemini başarıyla yürütürken biz sırtımızı milletimize dayadık ve gücümüzü milletten aldık.

20 yıldır terörle mücadelede şu anda gelinen noktada terörün beli kırılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, Devletimizin üniter yapısını hedef alan ekonomik terör de dahil tüm terör hareketlerine karşı tek bir cevabımız vardır. Başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Vatanımızı parçalayamayacaksınız. Devletimizi yıkamayacaksınız.  Ezanlarımızı susturamayacaksınız. Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz. Bu halka boyunduruk vuramayacaksınız “
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.