HDP Genel Başkanı Sancar Konya sokaklarında gezdi

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Konya’nın 2 ilçesinde ziyaretler gerçekleştirdi. Petrol istasyonunda yaklaşık 50 gruba seslenen Sancar, Konya Ovası'nın çölleştiğini, eski bereketini kaybettiğini öne sürdü.

HDP Genel Başkanı Sancar Konya sokaklarında gezdi

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Konya'da ziyaretler gerçekleştirdi.

İlk olarak, Kulu'da esnafı ziyaret eden Sancar, ardından Cihanbeyli ilçesine bağlı Yeniceoba Mahallesi'ndeki tarım işçileriyle görüştü.

Ardından, petrol istasyonunda toplanan yaklaşık 50 kişilik gruba seslenen Sancar, Konya Ovası'nın çölleştiğini, eski bereketini kaybettiğini öne sürdü.

hdp-es-genel-baskani-konya-sokaklarinda-gezdi.jpg

Çiftçinin tarlasını ekemediğini savunan Sancar, "Mazot fiyatları ve gübre fiyatları almış başını gidiyor. Bütün bunlar, çiftçinin tarımdan uzaklaşmasına yol açıyor. Çözüm biziz." dedi.

hdp-es-genel-baskani-konya-sokaklarinda-gezdi-001.jpg

Vatandaşlarla daha çok buluşacaklarını anlatan Sancar, "Vatandaşlarla buluşarak daha çok büyüyecek, ülkenin sorunlarını çözecek yönetim gücünü mutlaka yaratacağız. Biz çözüm istiyoruz. Onun için sözümüz var diyoruz. Halkçı ekonomi diyoruz. Halk için kaynak yaratan bir ekonomik sistem. Bütün bunları hayata geçirecek birikime de iradeye de kararlılığa da sahibiz. Sorunlar, boş laflarla, temelsiz. vaatlerle çözülmez. Sorunlar halkçı bir anlayışla çözülür." ifadelerini kullandı.

HAKKINDA TERÖR SORUŞTURMASI BAŞLATILMIŞTI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı; geçtiğimiz yıl nevruz etkinliğe katılan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar hakkında soruşturma başlatmıştı.

Sancar'ın konuşmasında ''Abdullah Öcalan ve terör örgütü PKK için övücü sözler'' kullandığı ve 'örgüt propagandası'' yaptığı belirtilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum