İYİ Parti ifşa oldu

HDP ile ortaklıklarını, ittifaklarını sürekli gizli tutan İYİ Parti artık ifşa oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “HDP ile PKK’yı bir tutmayın" çağrısı yaptı, HDP savunuculuğuna soyundu.

“Ülkücüyüz” diye yola çıkan İYİ Parti, önce 15 Temmuz’da yan çizdi. KHK ile görevden uzaklaştırılan FETÖ’cülere sahip çıkarak, iktidar olduklarında tüm KHK ile kamudan uzaklaştırılan FETÖ’cüleri görevlerine yeniden iade edeceklerini açıkladı.

Ardından terör suçuyla cezaevine konulan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kahvaltı teklifiyle tabanını şok etti. Meral Akşener “Terörist başının heykelini dikeceğiz” diyen Demirtaş ile kahvaltıda buluşmayı kabul etti.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener gittiği hemen hemen her ilde HDP ile ittifak yapmalarından dolayı eleştirildi, tepki gösterildi.

Her defasında Akşener inkar etti, hatta “Sizi Allah’a havale ediyorum hakkımı size helal etmiyorum” gibi sert çıkışlar yaparak tepki gösteren vatandaşları azarladı.

Meral Akşener’in son Sivas gezisinde gösterilen tepkiler henüz hafızalarda tazeliğini korurken, birden bire yapılan bir açıklama siyaset dünyasını şoke etti. Artık HDP’yi savunma görevi İYİ Partiye düşmüş gibi görünürken, ittifakın gizlenmemesi kararı alan İYİ Parti’de, HDP milletvekilinin, “Koltuklarınızda HDP oylarıyla oturuyorsunuz. PKK’ya gönül verenlerin oylarıyla meclistesiniz” açıklamasının etkili olup olmadığı bilinmiyor. Ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başdanışmanı ve İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray “HDP ile PKK bir tutularak şeytanlaştırıldı” diyerek HDP’yi savundu.

Çıray, "Önce 'PKK eşittir HDP' taktiğini başlattılar. Bu, HDP'yi şeytanlaştırma taktiğiydi. HDP'yi şeytanlaştırdıktan sonra şunu dediler: 'HDP eşittir CHP'. CHP, Millet İttifakı'nın üyesi olduğuna göre, 'CHP eşittir İYİ Parti' dediler" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.