Konya Milletvekili Özboyacı AP'de Avrupa Birliği'ne ayar verdi

Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye'nin gençleri adına söz alan AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Avrupa Birliği'ne üyelik sürecini zehirlemek isteyenlerin olabileceğini belirterek ''Avrupa 1’den büyüktür'' dedi.

Konya Milletvekili Özboyacı AP'de Avrupa Birliği'ne ayar verdi

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye’nin gençleri adına söz aldı.

Konuşmasında Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecini değerlendiren Özboyacı, bu konuda Türkiye'nin gençlerinde hiçbir tereddüt olmadığını belirterek ''Ancak gençlerimiz Avrupa Birliği'nin bizi oyaladığını düşünüyor. Biz çok daha hızlı ilerletebileceğimiz bir süreci maalesef belli başlı basmakalıp konulara takılıp kaldığımız için ilerletemiyoruz.'' dedi.

Dijital dönüşüm, iklim, enerji, AR-GE gibi alanlarda hem Avrupa Birliği'nin hem de Türkiye'nin çıkarına olan birçok başlığın bulunduğunu ifade eden Özboyacı, ancak AB’nin oyalama çabalarının her iki tarafın da fayda sağlayacağı birçok fırsatın kaçmasına sebep olduğunu kaydetti. Özboyacı ''Ortaklığımız hız kazanmalı, yoksa bu kaybettiğimiz süreyi bir daha bulamayabiliriz.'' ifadelerini kullandı.

AVRUPA 1'DEN BÜYÜKTÜR

Türkiye'nin Avrupa Birliği ile olan sürecini zehirlemek isteyen ülkelerin bakış açısının tüm Avrupa’nın bakış açısı olamayacağını vurgulayan AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, konuşmasını şöyle tamamladı: 

''Bazı ülkelerin gündemi tüm Avrupa'nın gündemiymiş gibi bize sunulmamalı. Bizim Birleşmiş Milletler  (BM) Güvenlik Konseyi ile ilgili 'Dünya 5'ten Büyüktür' diye bir tezimiz var. Ben bunun yanına 'Avrupa 1’den Büyüktür' diye bir ekleme yapmak istiyorum. Altı senedir devam ettirilemeyen yüksek düzeyli diyalog mekanizmasının muhakkak canlandırılması gerektiğini düşünüyorum''

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.