Konya'da bu sonuçlarla hangi parti kaç milletvekili çıkarıyor?

Konya 14 Mayıs 2023 seçimlerinde oy sayım işlemleri devam ederken siyasi partilerin kaç milletvekili çıkaracağı merakla bekleniyor. İşte ilk sonuçlara göre partilerin milletvekili sayıları...

Konya'da bu sonuçlarla hangi parti kaç milletvekili çıkarıyor?

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile 28. Dönem TBMM üyelerini belirlemek için sandık başına gitti.

Tüm ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu. Oy verme işlemleri, Türkiye genelinde saat 17.00'de sona erdi.

Konya'da da seçime katılım oranının oldukça yüksek olduğu gözlendi. Sonuçların gelmeye başlamasıyla birlikte Konya'da hangi parti kaç milletvekili çıkaracak sorusunun cevabı arandı. Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı Konya'da toplam 12 milletvekili çıkardı. 

İşte siyasi partilerin oy oranları ve çıkardıkları milletvekili sayıları 2023:

konya-hangi-siyasi-parti-kac-milletvekili-cikariyor.jpg

28. DÖNEM KONYA MİLLETVEKİLLERİ

Resmi olmayan sonuçlara göre Konya'da AK Parti 9, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 2, Cumhuriyet Halk Partisi 2, Yeniden Refah Partisi 1 ve İYİ Parti 1 milletvekili çıkardı. İşte Konya'da 28. Dönem Konya Milletvekilleri:

TAHİR AKYÜREK (AK PARTİ)

AK Parti 28. Dönem Konya Milletvekili listesinin ilk sırasında yılların siyasetçisi Tahir Akyürek yer aldı. Konya Ticaret Odasındaki genel sekreterlik görevinin ardından siyasi yaşamına Milli Görüş Partilerinden Fazilet Partisinde başlayan ve bu parti ile birlikte Saadet Partisinin de il başkanlığı görevini yürüten Akyürek, 2004-2018 tarihleri arasında Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapmıştı. Tahir Akyürek, 27. dönemde de AK Parti Milletvekili olarak Konya'yı TBMM'de temsil etmişti.

ak-parti-konya-milletvekili-tahir-akyurek.jpg

ORHAN ERDEM (AK PARTİ)

Konya Milletvekili listesinin 2'nci sırasında ise tecrübeli bir isim yer aldı. 22, 23. ve 27. dönemde Konya Milletvekilliği yapan, 2011 Ekim - 2018 Nisan arasında Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevini üstlenen Orhan Erdem, AK Parti Konya ikinci sıra Konya Milletvekili adayı olmuştu.

ak-parti-konya-milletvekili-orhan-erdem.jpg

SELMAN ÖZBOYACI (AK PARTİ)

Geçen dönem TBMM'nin en genç vekilleri arasında bulunan AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı yeniden listeye girme başarısı göstermişti. Bir önceki seçimde 9'uncu basamamakta bulunan Özboyacı, 28. Dönem aday listesinde 3'üncü basamakta yer almıştı.

ak-parti-konya-milletvekili-selman-ozboyaci.jpg

MERYEM GÖKA (AK PARTİ)

Aslen Konya Cihanbeylili olan, 1963 yılında Almanya’nın Ettlingen şehrinde doğan ve ODTÜ Biyolojik Bilimler Bölümü’nü Şeref Öğrencisi olarak bitiren Meryem Göka, yeni dönemde Konya'yı TBMM'de temsil edecek. 2011-2014 arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal İşler Başkanlığı görevini üstlenen Göka, iyi derecede Almanca ve İngilizce biliyor.

ak-parti-konya-milletvekili-meryem-goka.jpg

ABDULLAH AĞRALI (AK PARTİ)

Genel Merkezde Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'in yardımcılığını yürüten Konya Milletvekili Abdullah Ağralı Tıp doktoru. 

ak-parti-konya-milletvekili-abdullah-agrali.jpg

ZİYA ALTUNYALDIZ (AK PARTİ)

Mevcut milletvekillerinden TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabiî Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi Ziya Altunyaldız 7'nci sıradan listeye girmişti.

ak-parti-konya-milletvekili-ziya-altunyaldiz.jpg

MEHMET BAYKAN (AK PARTİ)

Konya'da spor, amatör spor ve Konyaspor denilince ilk akla gelen isim olan Mehmet Baykan, kenti 28. Dönem TBMM'de temsil edecek. Spor Genel Müdürlüğü görevinden istifa ederek Konya Milletvekili aday adayı olan Baykan, listede yer bulmuştu. Sadece Konya'nın değil ve tüm spor camiasının önemli isimleri arasında yer alan Baykan, milletvekili adayı olmuştu. Baykan, 15 kişilik adaylık listesinin 6. sırasında yer almıştı.

ak-parti-konya-milletvekili-mehmet-baykan.jpg

LATİF SELVİ (AK PARTİ)

Bugüne kadar birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görev alan, gençlik yıllarında Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ve Akıncılar Derneği’nin çalışmalarında bulunan ve Eğitim Bir-Sen ile Memur-Sen'de üst düzey görevler yapan eğitimci Latif Selvi AK Parti Konya Milletvekili Aday Listesinde 8. sıradan yarışa girmişti.

ak-parti-konya-milletvekili-latif-selvi.jpg

MUSTAFA HAKAN ÖZER (AK PARTİ)

Uzun süre AK Parti Selçuklu İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Mustafa Hakan Özer, istifa ederek milletvekili aday adayı olmuştu. Özer listeye 9'uncu sıradan girmişti.

ak-parti-konya-milletvekili-mustafa-hakan-ozer.jpg

MUSTAFA KALAYCI (MHP)

Mustafa Kalaycı, Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi; Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümünü bitirdi. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulunda Denetçilik ve Başdenetçilik, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) İbra Kurulu Üyeliği, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Danışmanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği, Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası, Devlet Denetim Elemanları Derneği ve Yüksek Denetim Elemanları Derneği Üyesi oldu.
23, 24, 25, 26, 27 ve yeni dönemde Konya Milletvekili seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyeliği yaptı. Orta düzeyde İngilizce bilen Kalaycı, evli ve 2 çocuk babası.

mhp-konya-milletvekili-mustafa-kalayci.jpg

KONUR ALP KOÇAK (MHP)

20 Haziran 1983 Karaman doğumludur. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde lisans eğitimini almıştır. 2010’da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında Yüksek Lisansını ve Georgetown Üniversitesinde Yasama Çalışmaları Sertifika Programını tamamladı.

mhp-konya-milletvekili-konur-alp-kocak.jpg

ALİ YÜKSEL (YENİDEN REFAH PARTİSİ)

Daha önce parti içerisinde çeşitli görevlerde bulunan ve son olarak Yurtdışı Vatandaşlar Birimi Başkanı olarak görev yapan Ali Yüksel 01 Mart 1949 yılında Antalya'nın Doyran Köyünde doğdu. Yeniden Refah Partisi kurucularından ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan Ali Yüksel, önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK) da Sivil Toplum Kuruluşları (STK) başkanı, ilk kongreden sonra da Turtdışı Vatandaşlar Başkanlığına getirildi. 

yeniden-refah-partisi-konya-milletvekili-ali-yuksel.jpg

BARIŞ BEKTAŞ (CHP – MİLLET İTTİFAKI)

Barış Bektaş, 1976'ta Seydişehir'de doğdu. İlkokulu Ortakaraören kasabasında, ortaokul ve liseyi Meram Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

chp-konya-milletvekili-baris-bektas.jpg

HASAN EKİCİ (CHP – MİLLET İTTİFAKI)

1974 yılında Konya’nın Seydişehir ilçesinde doğdu.1998 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde kamu yönetimi dalında "kurumsal risk yönetimi" üzerine yüksek lisans yaptı. 

chp-konya-milletvekili-hasan-ekici.jpg

ÜNAL KARAMAN (İYİ PARTİ)

29 Haziran 1966 yılında Konya'da doğdu. Profesyonel kariyerine Konyaspor'da başlayan Ünal Karaman'ın 1984 yılında milli takım U-18 kariyeri başlamıştır. Bunun yanı sıra Ünal Karaman 2000- 2004 yılında milli takımda yardımcı antrenörlük görevinde bulunmuştur.

iyi-parti-konya-milletvekili-unal-karaman.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.