Meral Akşener İstanbul ve Ankara için son sözünü söyledi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul ve Ankara'da yerel seçime kendi adayları gireceklerini vurguladı. Akşener, partide yaşanan istifalara da değinerek, "Bu bir savaş ilanıysa kabulümdür" dedi.

Meral Akşener İstanbul ve Ankara için son sözünü söyledi

İyi Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin Uşak İl Başkanlığını ziyaret ederek, yerel seçimlerde Uşak'ta belediye başkanı adaylarının Muhammet Gür olduğunu açıkladı.

Ziyaret sırasında gazetecilerin, partisindeki istifalara ilişkin sorusu üzerine Akşener, "partiden ayrılan her arkadaşı için çok üzüldüğünü ancak ayrılanlar bir başka partiye gitse de onlara iftira etmediklerini" söyledi.

Seçimlere İyi Parti olarak tek başına girme kararı aldıklarını hatırlatan Akşener, şöyle devam etti:

"Bu kararı çok konuşarak aldık ve her şeyimiz şeffaf olduğu için tam 9 saat tartışarak aldık. Gizli oylama yaptık, 14 arkadaşımız 'evet' verdi, geri kalan 35 arkadaşımız da 'hayır' oyu verdi, 1 arkadaşımız da katılmamıştı. Bakın işbirliği de demiyoruz adına, 'CHP ile yol yürümeye evet mi hayır mı?' dedik. Sonuç 'hayır' çıktı ve buna uyuyoruz."

"PARTİMİZE YÖNELİK KURUMSAL BİR OPERASYON"

İyi Parti'den istifa eden İbrahim Özkan, CHP ile İstanbul ve Ankara’da seçim iş birliği için görüşmeler yaptığını İyi Parti Genel Merkezi'nin bildiğini ileri sürmüştü.

Meral Akşener bu iddiayı da şu ifadelerle yalanlandı.

“Ben böyle komplo işlerine pek inanmam da ilk defa partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı dün. En ilginci bu. Çünkü ben bu diplomasiyi yapan arkadaşımızın yaptığı diplomasiden haberdar değilim. Nasıl oluyor bu iş? Genel Başkanın haberi yok, belediye meclis üyesi diplomasi yapıyor parti adına. Bu ne demek biliyor musunuz? Bir siyasi partinin iç işlerine karışmak demektir. Biz bunu 1997'de Doğru Yol Partisinde yaşadık. Dolayısıyla ben bu konuda idmanlıyım, şu an itibarıyla bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım buyursunlar."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.