Meram'da mahalle başkanları buluştu: "AK Parti bir dava hareketidir"

AK Parti Meram İlçe Teşkilatı'nın kongre sonrası ilk yılında düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Meram'da mahalle başkanları buluştu: "AK Parti bir dava hareketidir"

AK Parti Meram Mahalle Başkanları 'İstişare ve değerlendirme' toplantısında buluştu. Meram Belediyesi Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Meram AK Parti ana kademe, kadın ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri ve mahalle başkanları katıldı.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN LİYAKATINA YAKIŞIR BİR ÇALIŞMA SERGİLİYORUZ” 

İstişare ve değerlendirme toplantılarını pandemiden dolayı uzun süre yapamadıklarını kaydeden AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, kaynaşmak ve sahada yürüttükleri çalışmalara hız ve yoğunluk katmak amacıyla yaptıkları bu toplantıları artırmak durumunda olduklarını belirtti.

meramda-mahalle-baskanlari-bulustu-5jpg.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için çok daha fazla çalışmaları gerektiğinin altını çizen Başkan Dolular, “Seçime bir buçuk yıl gibi bir zaman var. Tempomuzu artırmak durumundayız. AK Parti dönemlerinde her seçim zamanında ve zemininde yapılmıştır. Biz parti olarak seçim çalışmalarımızı bir zamana bir zemine bağlı olarak yapmayız. Her an seçim olacakmış gibi bir teyakkuz haliyle çalışırız. Bizler yönetim kurulumuz ve mahalle başkanlarımızla birlikte her hafta sahada olmaya gayret gösteriyoruz. Her seçim bir öncekinden daha önemlidir. O sebeple fikir, söylem ve eylem birliği içinde daha fazla hassasiyet gösteriyor, Cumhurbaşkanımızın liyakatine yakışır bir çalışma sergiliyoruz” diye konuştu.     

“TÜM İLÇELERİMİZLE UYUMLU BİR ÇALIŞMA İÇİNDEYİZ” 

Daha sonra söz alan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da pandemi döneminin herkeste önemli değişikliklere neden olduğuna vurgu yaparak bu değişikliklerden siyasetin de nasibini aldığını ve teşkilat faaliyetlerini zorlaştırdığını belirten Başkan Altay, çalışmaları ve bu çalışmaları birlikte yürüttükleri arkadaşları özlediklerini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerle uyumlu ve koordinasyon içinde çalıştıklarının altını çizen Başkan Altay, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Meram uyum içinde çalıştığımız ilçelerimizin başında geliyor. Meram’da önceliğimiz yeni imarı yapılan yerlerin yollarının ve caddelerinin bir an önce açılması. Ne kadar imar yaparsanız yapın yol yoksa ve cadde yapılmıyorsa orada bir hareketlilik oluşmuyor. Herhangi bir işlem de yapamıyorsunuz, değişmiş havası da veremiyorsunuz.”

meramda-mahalle-baskanlari-bulustu-1.jpg

Meram’da yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Altay, “Taşköprü’nün orada bulunan alt geçidi birkaç ay içinde yenileyeceğiz. En güzel şekliyle hayata geçireceğiz. Tapu Bölge Müdürlüğü’nden başlayıp çevre yoluna kadar giden demiryolunun yanında kamulaştırma çalışmalarına başladık. Yine Karaman Yolu ve Gazze Caddesi’nde de iki cadde açacağız” şeklinde konuştu.

meramda-mahalle-baskanlari-bulustu-3.jpg

“MİLLETE HİZMET YOLUNDA ARTAN BİR TEMPOYLA KOŞUYORUZ” 

Millete hizmet yolunda artan bir tempoyla koşmaya devam ettiklerini kaydeden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise geçmiş dönemlerden örnek vererek parlamenter sistemin Türkiye’nin ilerlemesinde en önemli engellerden biri olduğunu söyledi. Siyaset öncesinde Sanayi Odası Başkanı olarak Başbakanın ya da bakanların çaresizliğini gördüğünü ifade eden Başkan Angı, Türkiye’nin yükseliş yakaladığı dönemlerde tökezletmek için içeriden ya da dışarıdan büyük çaba sarf edildiğini belirtti. Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın feraseti, basireti ve cesareti ile bu engellere takılmadan büyük bir ilerleme kaydettiğini ifade eden Başkan Angı, “Bugün geldiğimiz noktada 20. yılımızı da başarılarla tamamlıyoruz. Önümüzde 2023 hedeflerimiz var. Şunu artık net bir şekilde görüyoruz ki ülkemiz ayağındaki prangaları kırdı ve geleceğe umutla yürüyor. AK Parti bu süreçte yapılamaz denilenleri yaptı. Vesayet yönetimlerini yıktı. Bundan sonra da çok daha güçlü bir şekilde yolunda yürümeye devam edecek. AK Parti bir dava hareketidir. Başında yüzyılın yetiştirdiği en büyük lider var. Allah ondan razı olsun. Bizlerin başını hiç öne eğdirmedi. Türkiye’yi krizden krize sokan liderler vardı bu ülkede. Yamalı bohça parlamenter sistemden bunalmıştık. Bu sebeple liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçildiği ve Cumhur İttifakı’nın çoğunluğu aldığı bir meclis için daha çok çalışmamız gerekiyor. Anlatacak çok işimiz var. Eksiklerimizi tamamlamakta hepimizin görevi. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi daima koruyalım” şeklinde konuştu. 

meramda-mahalle-baskanlari-bulustu.jpg

 “HANGİ GÖREVİ YÜRÜTÜRSEK YÜRÜTELİM ORTAK SIFATIMIZ ‘AK PARTİ NEFERİ’ OLMAMIZDIR” 

Meram Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bir sunum yapmak üzere kürsüye gelen Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da hangi sıfatla olursa olsun partide görev alan herkesin ortak sıfatının ‘AK Parti Neferi’ olduğunu söyledi. “Bu sıfatla aynı yolun yolcusu olarak ve aynı davanın içinde ülkemiz ve geleceğimiz için koşturuyoruz” diyen Başkan Kavuş, bu anlayış sayesinde Türkiye’nin, Konya’nın ve Meram’ın büyük kazanımlar elde ettiğine vurgu yaptı. Meram’da gerçekleştirdikleri yatırımlar hakkında da Mahalle Başkanlarına ve teşkilat mensuplarına bilgi veren Başkan Kavuş “Şükran Mahallesi’nde 6 yıllık bir süreç söz konusu. Mutfak süreci en uzun süren işlerden biri bu oldu. Ama artık sonuçlarını almaya başladık. Bölge arkeolojik sit alanı olunca kazmayı her vuruşunuzda bir eser çıkıyor. Kazıların devam ettiği alanlar var. Biten yerlerde ise temel ve inşaat süreci başladı. 5 ayrı etaptan oluşan projede ilk etapta temel, 9 tescilli binanın bulunacağı adada gerçekleştirilecek. 18 Ekim’de ilk temeli atacağız inşallah. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yürüttüğümüz İsmail Ketenci Caddesi’nde de asfaltta bitme noktasına gelindi. 25 metre genişliğinde ve bir buçuk kilometre uzunluğundaki cadde bittiğinde trafiği bir hayli rahatlatacak. Tren yolunun hemen yanı başındaki 3.5 kilometre uzunluğunda ve 20 metre genişliğindeki Tapu Bölge Müdürlüğü’nden çevre yoluna kadar devam edecek caddedeki çalışmalar ise hızla devam ediyor” dedi.

meramda-mahalle-baskanlari-bulustu-4.jpg

Meram’da yürütülen kamu yatırımlarından eğitim yatırımlarına, fen işleri çalışmalarından eğitim projelerine kadar her noktada mahalle başkanlarını bilgilendiren Başkan Kavuş, Kentsel dönüşüm ve 18. Madde çalışmaları hakkında da “Belediyemiz öncülüğünde hayata geçirilen Turgutreis Evleri rekor bir başvuru aldı. Bu, belediyeye duyulan güvenin göstergesidir. Bu yönde desteklerimiz ve 18. Madde çalışmalarımız hızla devam edecek.” ifadelerini kullandı.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.