MHP 28. Dönem Konya Milletvekili Aday Listesinde dikkat çeken isimler

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) merakla beklenen 28. Dönem Konya Milletvekili Aday Listesi 2023 belli oldu. Halen milletvekili olan Esin Kara'nın yer almadığı listede dikkat çeken isimler var.

MHP 28. Dönem Konya Milletvekili Aday Listesinde dikkat çeken isimler

MHP 28. Dönem Konya Milletvekili Adayları 2023 belli oldu. Kentte ülkücü camianın heyecanla beklediği listenin ilk sıralarında partililerin yakından tanıdığı dikkat çeken isimler var. 

MUSTAFA KALAYCI İLK SIRADA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili aday listesinin ilk sırasında Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yakın ekibinden Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı yer aldı. Başkanlık Divanında uzun süredir Siyasi İşler, Parlamento ve Hükümet ile İlişkilerden Sorumlu olarak görev yapan Kalaycı 23, 24, 25, 26 ve 27. Dönemde Konya Milletvekili seçilmişti. Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi olan Kalaycı, 28. dönemde de Konya Milletvekili olmaya hazırlanıyor. 

ESİN KARA LİSTE DIŞI KALDI

Halen MHP Konya Milletvekili görevini yürüten Mali Müşavir Esin Kara ise liste dışı kaldı. 2018 genel seçiminde MHP Konya Milletvekili aday listesinde 2'nci sırada yer alan Kara, seçim sonucunda TBMM üyeliğine seçilerek 27. dönem Konya Milletvekili olarak görev yaptı. 

İKİNCİ SIRADA BOĞAZİÇİ MEZUNU ADAY

MHP Konya Milletvekili Adayları 2023 Listesinin ikinci sırasında ise Boğaziçi Üniversitesi mezunu bir bürokrat bulunuyor. Meclis Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı Başkan Yardımcısı görevini de yürüten Konur Alp Koçak, 28. dönem için MHP Konya Milletvekili aday listesinde 2'nci sırada yer aldı. Lise eğitimini Konya Meram Anadolu Lisesinde tamamlayan Karaman doğumlu Koçak, iyi derecede İngilizce ve Japonca biliyor. Konur Alp Koçak partiye yakın bir basın kuruluşunda da yazarlık yapıyor.

CELİL ÇALIŞ YİNE 3'ÜNCÜ SIRADA

MHP 28'inci dönem Konya Milletvekili aday listesinin 3'üncü sırasında ise tarım kesiminin ve ülkücü camianın çok yakından tanıdığı bir isim bulunuyor. 2018 genel seçimlerinde de aday listesinin 3. basamağında bulunan Celil Çalış, bu kez 28. dönemde TBMM'de yer alabilmek için çalışacak. Yüksek Ziraat Mühendisi olan Celil Çalış, Konya tarımıyla ilgili önerileri, DSİ'deki görevleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarındaki çalışmaları ile yakından biliniyor. 

GÜZİDE ÇIPAN MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİNDE 

MHP'de bugüne kadar önemli kademelerde görev alan kadın aday Güzide Çıpan da 28. Dönem MHP Konya Milletvekili Adayları arasında yer aldı. Listenin 4'üncü basamağında bulunan Çıpan, halen partinin Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) görev yapıyor. Çıpan daha önce de MHP Selçuklu İlçe Başkanlığı görevinde bulunmuştu. 

LİSTEDE 2 KADIN ADAY

Milliyetçi Hareket Partisi 28. Dönem Konya Milletvekili 2023 Aday Listesinde iki kadın aday yer aldı. Listenin 4'üncü sırasındaki Güzide Çıpan ile birlikte 11'inci sıradaki Songül Gizem Yücel de milletvekili olabilmek için çalışacak. 

İŞTE TBMM 28. DÖNEM MHP KONYA MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ 2023

1- MUSTAFA KALAYCI

2- KONUR ALP KOÇAK

3- CELİL ÇALIŞ

4- GÜZİDE ÇIPAN

5- HÜSEYİN KAVAS

6- BİLAL YİĞİT

7- MUSTAFA YAĞAN

8- MEHMET TURHAN

9- YASİN YAKAR

10- SALİH AKÇA

11- SONGÜL GİZEM YÜCEL

12- RAMAZAN UYAR

13- AYTEKİN MART

14- YAKUP KOCABAŞ

15- FATİH TOKLUCU

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum