MHP'den "Kıbrıs Türktür" paylaşımı

MHP, sosyal medya hesabından KKTC'de yaşanan gerginlik sonrası dikkat çekici bir video paylaştı. Görüntülerde Devlet Bahçeli'nin eline tesbihini alıp çizmelerini giyerek yürümesi yer aldı. Bahçeli'nin giydiği çizmeler tarihi bir mesaj taşıyor.

MHP'den "Kıbrıs Türktür" paylaşımı

Milliyetçi Hareket Partisi'nin sosyal medya hesabından "Kıbrıs Türktür" mesajıyla video paylaşıldı.

Görüntülerde Genel Başkan Devlet Bahçeli, elinde tespihi, ayağında çizmeleriyle, Zeki Müren'in "Ağlama Sevdam" şarkısı eşliğinde yürürken görülüyor.

MHP kaynakları, videonun, KKTC'deki Pile-Yiğitler yol yapımı çalışmalarını engellemeye çalışan ve KKTC polisi ile inşaat ekibine fiziksel müdahalede bulunan Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün tavrına tepki anlamına geldiğini belirtti.

BAHÇELİ TARİHİ MESAJI HATIRLATTI

O mesajın geçmişi Milli Mücadele yıllarına dayanıyor. Lozan antlaşmasının hemen sonrası.

İtalya büyükelçisi Mustafa Kemal Atatürk ile görüşmek istedi, Atatürk o randevuyu kabul etti. Büyükelçi, İtalya'nın Antalya'yı ve Rodos adasını istediğini belirtti. Elçiyi günlük kıyafetleri ile karşılayan Atatürk, müsaade isteyerek yan odaya geçti ve asker kıyafetleri ile çizmelerini giydi.

Atatürk'ün bu cevabı İtalyan elçinin geri adım atmasına neden oldu. Yıllar sonra, Mustafa Kemal'in İtalya büyükelçisine verdiği bu karşılığa Devlet Bahçeli tarafından atıf yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.