Muhalefette bu hafta gündem: Kara propaganda!

Geçtiğimiz Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 83 milyona açıklanan ve doğalgazı bulunan ülkeler kategorisinde dünya sıralamasını değiştiren müjde muhalefeti derin bir sessizliğe sevk etti.

Muhalefette bu hafta gündem: Kara propaganda!

Başta CHP ve millet ittifakını oluşturan diğer partiler doğalgaz müjdesi sonrası derin bir sessizliğe büründü.

Sessizliğin bozulmaması için de milletvekillerine ve parti teşkilatlarına “Doğalgaz konusunda konuşmayın” talimatı verildi. Konuşanların da müjdenin aleyhinde konuşması istendi.

Cumhuriyet Gazetesi, Halk Tv, Tele1 gibi basın yayın organlarına demeç veren partililer, doğalgazın gereksizliğinden tutun da, 2030 yılına ancak kullanıma alınır gibi ifadelerle müjdenin hilafına açıklamalar yaptılar. Hatta bu doğalgazın milattan önce de var olduğu, şuandaki işlemin çıkarma işlemi olduğu yeni bir keşif olamayacağı bile söylendi.

Partilerin bu haftaki örgüt üyeleri toplantısı ve grup toplantılarında yine bu konuyu işleyeceği, müjdeyi kara propagandaya dönüştüreceği konuşuluyor. Doğalgaz müjdesine sevinemeyen partilerin durumunu analiz eden psikologlar, bu duruma “nutku tutulma sendromu” denilebileceğini belirttiler. Bu durumu işlerin istendiği gibi gitmesi beklenirken de facto bir durumun ortaya çıkmasına hayret etme, şaşakalma, hesapların alt üst olması karşısında dilin konuşamaması, beynin düşünce melekesini kaybetmesi gibi davranışların ortaya çıkması olarak tarif eden psikologlar, kişinin kendine gelmesinin saatler, günler, hatta aylar alabileceğini belirttiler.

Kendine gelen kişinin saldırgan, ağlama, içe kapanma gibi semptomlar gösterebileceğine işaret eden psikologlar, “Siyasal semptomların daha çok kara propaganda şeklinde kendini gösterdiğine şahit oluyoruz” değerlendirmesi yaptılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum