Partilerin oy pusulasındaki yerleri belli oldu

14 Mayıs'ta yapılacak seçimde ittifakların ve siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK'da kura çekimi gerçekleştirildi. Cumhur İttifakı oy pusulasında 8. sırada, Millet İttifakı ise 18. sırada olacak.

Partilerin oy pusulasındaki yerleri belli oldu

14 Mayıs seçimlerine haftalar kala gelişmeler dikkatle takip ediliyor. Son olarak Yüksek Seçim Kurulu'nda partilerin oy pusulasındaki yerleri için kura çekimi yapıldı.

YSK Başkanı Ahmet Yener, kura çekimi öncesi, seçime katılacak partileri ve ittifakları açıkladı. Buna göre; Cumhur İttifakı oy pusulasında 8. sırada, Millet İttifakı ise 18. sırada olacak. Emek ve Özgürlük ittifakı 9. sırada, ATA İttifakı da 19. sırada bulunacak.

Tam liste şu şekilde oldu:

  1. Yeni Türkiye Partisi
  2. Türkiye Değişim Partisi
  3. Millet Partisi
  4. Hak ve Özgürlükler Partisi
  5. Sosyalist Güç Birliği İttifakı
  6. Genç Parti
  7. Memleket Partisi
  8. Cumhur İttifakı
  9. Emek ve Özgürlük İttifakı
  10. Büyük Türkiye Partisi
  11. Adalet Birlik Partisi
  12. Anavatan Partisi
  13. Yenilik Partisi
  14. Halkın Kurtuluş Partisi
  15. Milli Yol Partisi
  16. Vatan Partisi
  17. Güç Birliği Partisi
  18. Millet İttifakı
  19. ATA İttifakı
  20. Bağımsız Türkiye Partisi

İTTİFAKLAR İÇİN AYRI KURA ÇEKİLDİ

Bu kura çekiminin ardından ittifak yapan partilerin kendi aralarındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekimine geçildi. Buna göre, oy pusulasının sekizinci sırasındaki "Cumhur İttifakı" için yapılan kurada; Büyük Birlik Partisi birinci, AK Parti ikinci, Yeniden Refah Partisi üçüncü, MHP dördüncü sırada çıktı.

Oy pusulasının dokuzuncu sırasındaki "Emek ve Özgürlük İttifakı" için yapılan kuraya göre; Yeşil Sol Parti birinci, Türkiye İşçi Partisi ikinci sırada bulunacak.

Oy pusulasının on sekizinci sırasındaki "Millet İttifakı" için yapılan kuraya göre ise Gelecek Partisi birinci, Demokrat Parti ikinci, Demokrasi ve atılım Partisi üçüncü, CHP dördüncü, İYİ Parti beşinci, Saadet Partisi altıncı sırada bulunacak.

Oy pusulasının dokuzuncu sırasındaki "Sosyalist Güç Birliği İttifakı" için yapılan kuraya göre; Türkiye Komünist Partisi birinci, Türkiye Komünist Hareketi ikinci, Sol Parti üçüncü sırada bulunacak.
ATA İttifakı için yapılan kurada ise 1. sırada Adalet Partisi, 2. sırada Zafer Partisi yer aldı.

partilerin-oy-pusulasindaki-yerleri-belli-oldu.jpg

ADAY LİSTELERİ İÇİN YARIN SON GÜN

Cumhurbaşkanı seçimi için oy pusulalarının basımına 12 Nisan'da, milletvekili seçiminde kullanılacak oy pusulalarının basımına ise 19 Nisan'da başlanacak. İttifaklar ve siyasi partiler, milletvekili aday listelerine ilişkin çalışmalarını 9 Nisan Pazar gününe kadar tamamlayacak. Hazırlanan milletvekili aday listeleri saat 17.00'ye kadar YSK'ya teslim edilecek.

Bağımsız milletvekili adaylığı başvurusu için de son gün yine pazar günü olacak. Yüksek Seçim Kurulu aynı gün partilerin aday listelerini incelemeye başlayacak. 19 Nisan'da da Yüksek Seçim Kurulu milletvekili kesin aday listelerini ilan edecek.

OY PUSULALARI NE ZAMAN BASILACAK?

Cumhurbaşkanı seçimi için oy pusulalarının basımına 12 Nisan'da, milletvekili seçiminde kullanılacak oy pusulalarının basımına ise 19 Nisan'da başlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.