Saadet Partisi Meclis’te grup kurma kriterini kaybetti

Saadet Partisi, milletvekili Hasan Bitmez'in vefatıyla Meclis'te grup oluşturma kriterini kaybetti. 54 yaşında vefat eden Bitmez’in cenazesi ise İstanbul’da toprağa verildi.

Saadet Partisi Meclis’te grup kurma kriterini kaybetti

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in, TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaparken rahatsızlanması ve kaldırıldığı hastanede vefatının ardından milletvekili sayısı 19'a düşen parti, TBMM İçtüzüğüne göre, milletvekili sayısının 20'nin altında kalması nedeniyle Meclis'te grup oluşturma kriterini kaybetti.

Saadet Partisi'nin, grubu yeniden oluşturmak için partiye en az bir milletvekili daha dahil etme çalışmaları yürüttüğü öğrenildi.

Parti yetkilileri, bu kapsamdaki görüşmelerin sonuçlanmak üzere olduğunu ve yarınki bütçe görüşmelerine, partinin, Meclis'te grubunu oluşturmuş şekilde katılacağını belirtti.

saadet-partisi-mecliste-grup-kurma-kriterini-kaybetti.jpg

İSTANBUL'DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Öte yandan 54 yaşında vefat eden Hasan Bitmez'in cenazesi İstanbul'da toprağa verildi. Fatih Camisi'nde cuma namazının ardından düzenlenen cenaze töreninin ardından Bitmez’in naaşı Merkezefendi Mezarlığı'na defnedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.