Samancı: Kararlı duruşumuz Batı'yı korkuttu

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, "Barış Pınarı Harekatını'nda Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu ve milletimizin siyasi görüşleri ne olursa olsun, bu konuda bize destek vermiş olması Batı'yı caydırmış ve korkutmuştur" dedi.

Samancı: Kararlı duruşumuz Batı'yı korkuttu

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ve İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Muhtarlar Günü dolayısıyla Beyşehir'de görev yapan muhtarlarla bir araya geldi.

Öğretmenevi toplantı salonundaki muhtarlar onuruna verilen yemekte konuşan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, muhtarlık teşkilatının Türkiye Cumhuriyeti’nin en temel taşlarından biri olduğunu belirterek “Mahallelerimizle ilgili beklenti, talep ve şikayet ya da aklınıza gelebilecek her konularda bire bir muhtarlarımızla beraber istişarelerimizi yapıyoruz ve en ufak mahalle ile ilgili bir sıkıntı olduğu zamanda ya da mahalle ile ilgili bize bir bilgi geldiği zamanda direkt paylaşacağımız isimler muhtarlarımız oluyor. Sizlerin mahallelerinize hizmet noktasındaki gayretlerinizi çok iyi biliyorum ve nasıl gayretle çalıştığınızı, çaba gösterdiğinizi, devletle olan ilişkilerinizi de gayet yakından takip ediyorum. Allah bu yönüyle gayretinizi artırsın inşallah.”dedi.

Samancı konuşmasında, ABD ile yapılan anlaşma sonucunda ara verilen Barış Pınarı Harekatı’na da değinirken “Barış Pınarı Harekatı neticesinde inşallah başımızdaki bu belaları saranların her birinin şu anda nasıl cumhurbaşkanımıza yalvardıklarını, tüm dünyanın gözü önünde medyada sizler de görüyorsunuz. Cumhurbaşkanımızın o dirayetli duruşu, Mehmetçiklerimizin gayretiyle inşallah bölgemizde huzurumuz, güvenimiz ve devletimizin ve milletimizin üzerinde oynanmak istenen oyunlara, bizi bölmek isteyenlere karşı verilmiş olan o dirayet en güzel cevap olacaktır.  Evet teskereyi biz mecliste birlikte oyladık, birlikte geçirdik ama bazen konuşmalara bakıyorum, gerçekten üzülüyorum… Tabi  Mehmetçiğimizin Suriye’ye girmesiyle  birlikte bazı güruh çıktı,dediler ki; ‘keşke  diplomasi yollarının sonuna  kadar kullanılmış olması gerekiyordu,  kullansalardı’…   Halbuki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, baştan bu tarafa diplomasiyi en güzel şekilde kullanmak suretiyle aslında onlara mesajı vermiştir. En son geldiğimiz noktada ise artık kaçınılmaz olan Barış Pınarı Harekatını biz gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu ve milletimizin siyasi görüşleri ne olursa olsun, bu konuda bize destek vermiş olması, aslında Batı'yı caydırmış, Batı'yı korkutmuştur. Ve gelmiş olduğumuz noktada bugün elhamdülillah cumhurbaşkanımızın söylemiş olduğu ilkeler ve prensipler doğrultusunda  istekleri doğrultusunda bugün Batı cumhurbaşkanımızın ayağına kadar geldi.”dedi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş da, konuşmasında,  muhtarların kıymetinin çok iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayarak, “Artık köy ve kasabalarımız yok, mahallelerimiz var. Mahallerimizin sıkıntıları, sorunları olacak, bu sorun ve sıkıntıları muhtarlarımız kanalıyla yerel yönetimlerimize büyük şehrimize ve elbetteki bakanlıklarımıza ileteceğiz. Bu sorunların çözümü noktasında sizler  ne kadar gayretli olursanız, sizler ne kadar çaba harcarsanız, inanın o kadar çabuk sonuç alabiliyorsunuz.”dedi.

Programa, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkan Vekili İsmail Boru, Cumhuriyet Başsavcısı Arif Turfand, daire amirleri, muhtarlar,siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.