Selçuk Çebi istifa etti

Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk Çebi, milletvekili aday adayı oluyor. Çebi, AK Parti Trabzon Milletvekili aday adaylığı için mevcut görevinden ayrıldı.

Selçuk Çebi istifa etti

Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk Çebi, milletvekili aday adayı oluyor.

SELÇUK CEBİ TRABZON'DAN ADAY ADAYI OLUYOR

Dünya şampiyonu eski milli güreşçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, AK Parti Trabzon Milletvekili aday adaylığı için mevcut görevimden istifa ettim. Yarın saat 15.00'te il başkanlığımızda başvurumuzu yapacağız. Dualarınızı bekler, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım." ifadelerini kullandı.

SELÇUK ÇEBİ KİMDİR?

1982 yılında Trabzon’un Araklı ilçesinde doğan eski Milli Güreşçi Selçuk Çebi, 1994’te Araklı İmam Hatip Lisesi’nde eğitim görürken emekli memur olan babası Hasan Çebi’nin teşvikiyle güreşe başladı. Selçuk Çebi’nin Yusuf, Hasan Hüseyin ile Çınar isimlerinde çocukları var.

selcuk-cebi-istifa-etti.jpg

Çebi güreş hayatı boyunca büyük başarılar elde ederken en büyük başarıları ise 3 kez Büyüklerde Dünya Şampiyonluğu, 2 kez Dünya Kupası, 2 kez Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu, 3 kez Üniversiteler Dünya Şampiyonluğu ile Yıldız-Gençler kategorisinde Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu elde etti.

Üç kez Dünya şampiyonluğu rekorunu elinde bulunduran Çebi, aynı zamanda Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından kendi sıkletinde dünyanın en iyi güreşçisi seçildi.

Çebi, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları sonrası aktif güreşi bıraktı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.