111 yıllık takım küme düştü, ortalık yangın yerine döndü

Brezilya Serie A'da sezon tamamlandı. Palmeiras şampiyon olurken, ülkenin efsane takımlarından Santos, tarihinde ilk kez küme düştü.

111 yıllık takım küme düştü, ortalık yangın yerine döndü

Brezilya Serie A'nın köklü ekiplerinden Santos, tarihinde ilk kez küme düştü. 1912 yılında kurulan ve Pele, Neymar, Rodrygo gibi yıldızları dünya futboluna kazandıran Santos, Brezilya'nın en üst ligi olan Serie A'ya veda etti. Ligin 38. ve son haftasında sahasında konuk ettiği Fortaleza'ya 2-1 mağlup olan Brezilya devi, 43 puanla Serie B'ye düştü.

KÜME DÜŞMEYEN 3 TAKIMDAN BİRİYDİ

Santos, Sao Paulo ve Flamengo ile birlikte Brezilya Serie A'dan düşmeyen 3 takımdan biriydi. Böylece bu ünvana sahip sadece Sao Paulo ve Flamengo takımları kalmış oldu.

BREZİLYA YANGIN YERİ

Santos'un tarihinde ilk kez küme düşmesinin ardından Brezilyalı taraftarlar büyük olaylara neden oldu. Stat çevresinde birçok taşkınlık olayı yaşanırken, bazı otobüs ve araçlar da ateşe verildi. Ayrıca Santos futbolcusu Mendoza'nın aracının da kundaklandığı gelen haberler arasında.

ŞAMPİYON PALMEIRAS

Öte yandan Brezilya Serie A'da mutlu sona ulaşan takım ise Palmeiras oldu. Yeşil beyazlılar, ligin son haftasında deplasmanda Cruzeiro ile 1-1 berabere kalsa da, 70 puana yükseldi ve en yakın rakibi Gremio'nun 2 puan önünde şampiyonluğa ulaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.