13 ilden 68 sporcu trap yarışları için Konya’da buluştu

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından Konya’da düzenlenen Trap 4. Bölgesel Cumhuriyet Kupası Saraçoğlu Atış Poligonunda başladı.

13 ilden 68 sporcu trap yarışları için Konya’da buluştu

Konya’da 13 ilden, 68 sporcunun katıldığı trap yarışları büyük heyecana sahne oluyor.

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından 11-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Trap 4. Bölgesel Cumhuriyet Kupası, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Saraçoğlu Atış Poligonunda gerçekleştiriliyor.

Trap yarışları Pazar günüde devam edecek müsabakaların ardından ödül töreni ile sona erecek.

13-ilden-68-sporcu-trap-yarislari-icin-konyada-bulustu.jpg

TRAP NEDİR?

Trap, atıcılık branşlarının en popüler olanlarındandır. Avcılık ile atıcılık arasındaki geçişi sağlayan branş olarak bilinir. Sporcular superpoze (üstüste 2 namlu) yivsiz av tüfekleri ile 15 metre önlerindeki çukura yerleştirilmiş makineler tarafından 3 farklı yönde uzaklaşacak şekilde fırlatılan plakları vurmaya çalışırlar.

Atıcı plağın hangi yöne uçacağını bilmez. Plakların uçuş yönü özel bir sistem tarafından belirlenir. Her plak için 2 atış hakkı vardır.

13-ilden-68-sporcu-trap-yarislari-icin-konyada-bulustu-001.jpg

Konya, İstanbul, Bursa, İzmir, Bolu, Karaman, Adıyaman, Adana, Mersin, Manisa, Kahramanmaraş illerinde poligon bulunmaktadır. Olimpik bir branş olan trap branşında uluslararası başarılar elde etmiş birçok sporcumuz bulunmaktadır. Genç sporcu azlığı nedeniyle atıcılığa ilgisi ve yatkınlığı olan genç sporcu adaylarının kısa zamanda ulusal başarılar kazanabileceği, uluslararası platformlara çıkabileceği branşlardandır.

13-ilden-68-sporcu-trap-yarislari-icin-konyada-bulustu-003.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.