14 yaşında, sırtında milli forma, boynunda gümüş madalya

Konya'da yaşayan 14 yaşındaki İbrahim Efe Düzel, milli formayla çıktığı tekvando şampiyonasında gümüş madalya aldı. Bir yılda iki uluslararası, iki ulusal organizasyonda birincilik elde eden sporcu azmi ve başarısıyla adından söz ettiriyor.

14 yaşında, sırtında milli forma, boynunda gümüş madalya

Türkiye’yi Milli formayla ilk kez temsil ettiği tekvando şampiyonasından gümüş madalyayla dönen İbrahim Efe Düzel uluslararası arenada şimdiden ismini duyurmaya başladı.

"Hedeflerime yavaş yavaş ilerliyorum. Henüz yaşım küçük, daha önümde uzun yıllar var. Olimpiyatlarda ülkemi temsil etmek istiyorum” diyen İbrahim Efe şimdiden önünün açık olduğunu ve ne kadar yetenekli olduğunu tüm Türkiye’ye göstermiş oldu.

Tekvando antrenörü Ahmet Akatlı da yaptığı açıklamada, "Aldığımız netice bizim için gurur kaynağı oldu. İnşallah önümüzdeki yıl gençler, daha sonra ümitler ve büyüklerde İbrahim Efe'nin adını sıkça duyacaksınız” dedi.

14-yasinda-sirtinda-milli-forma-boynunda-gumus-madalya.jpg

KUZENLERİNİ ÖRNEK ALDI

Aynı branşta milli formayı terleten iki kuzenine özenerek, küçük yaşta tekvandoyla tanışan 14 yaşındaki Düzel, azmi ve disiplinli çalışmayla başarı gösterdi.

Tokat'ta bu yıl düzenlenen Okullar Arası Türkiye Şampiyonası'nda şampiyon olan Konya Selçuklu Belediyespor'un sporcusu Düzel, bir yılda iki uluslararası, iki ulusal organizasyonda birincilik elde etti.

Şubatta düzenlenen 8. WT Presiden's Cup'ta 172 santimetre kategorisinde şampiyon olan Düzel, 19-22 Ekim'de Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'na aynı kategoride katılım hakkı kazandı. Dünya sıralamasında, kendi kategorisindeki birinci, beşinci ve yedinci sırada bulunan rakiplerini yenen Düzel, finalde İtalyan rakibine yenilerek gümüş madalya aldı.

14-yasinda-sirtinda-milli-forma-boynunda-gumus-madalya-001.jpg

Bu sonuçla, aralık ayında düzenlenmesi planlanan Yıldızlar Balkan Şampiyonası'na direkt gitme hakkı kazandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.