Konyaspor'un maçında kadın hakem düdük çalacak

Spor Toto 3. Lig’de 17. Hafta maçlarını yönetecek hakemler belli oldu. 1922 Konyaspor’un Pazar günü Ankara deplasmanında Hacettepe 1945 ile oynayacağı maçı FIFA Kokartlı hakem Cansu Tiryaki yönetecek. (Cansu Tiryaki kimdir?)

Konyaspor'un maçında kadın hakem düdük çalacak

1922 Konyaspor'un 18 Aralık Pazar günü saat 14:00’te Osmanlı Stadı’nda Ankara temsilcisi Hacettepe 1945 Spor Kulübü ile oynayacağı müsabakada FIFA Kokartlı Cansu Tiryaki düdük çalacak.

Tiryaki, uluslararası düzeyde son olarak 6-12 Nisan 2022 tarihlerinde Slovenya'da düzenlenen UEFA 19 Yaş Altı Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası B Ligi 2. Grup müsabakalarında yapmıştı.

Süper Lig’de dördüncü, 1. Lig maçlarında da AVAR olarak görev verilen Tiryaki, 3. Lig’de de orta hakem olarak görev yapıyor.

Edirne Bölgesi hakemi Tiryaki’nin yardımcılıklarını Batuhan Bıyıklı ve Şebnem Urdal yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Uğurcan Şanlı.

CANSU TİRYAKİ KİMDİR?

Cansu Tiryaki, 1990'da Edirne'de dünyaya geldi. Eylül 2022 itibariyle 32 yaşındadır. Profesyonel olarak hakemlik yapan Tiryaki, TFF ve FIFA'nın listesinde yer alıyor. Türkiye'de kadın futbolunda aktif bir şekilde rol üstlenen hakem, erkekler müsabakalarında da atamalara dahil ediliyor. 

HAKEMLİK KARİYERİ

Lise döneminde hakem olmayı hayal eden Cansu Tiryaki, ilk olarak Edirne'deki kurslara katılım sağlayarak temel bilgilerini edindi. Daha sonraki yıllarda TFF'nin çeşitli kademelerinde eğitim hayatını sürdürdü. BESYÖ mezunu olan Tiryaki, bir süre Beden Eğitimi Öğretmenliği görevi de yaptı. Üniversite döneminde harçlığını çıkarabilmek için çeşitli turnuvalara atanan genç hakem, zamanla Kadınlar Birinci Futbolu Ligi'nde de atama aldı.

Kadınlar Birinci Futbol Ligi 2011-2012 sezonunda yardımcı hakem olarak sahne alan Cansu Tiryaki, zamanla orta hakemlik görevine kadar yükseldi. Ertesi sezon Erkekler futbolunda da alt kategorilerdeki maçlarda düdük çaldı.

2012-14 yıllarını Amatör Lig'de, 2014'ten sonra sırasıyla TFF 3. Lig, TFF 2. Lig ve U-21'de çalıştı. Devam eden süreçte FIFA'dan kabul alan Cansu Tiryaki, uluslararası turnuvalarda da görevlendirildi.

UEFA Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi ve uluslararası maçlarda yardımcı hakemlik ve orta hakemlik görevlerinde bulundu. Repertuarına 100'ün üstünde maç ekleyen Tiryaki, aktif bir şekilde kariyerine devam ediyor.

konyasporun-macinda-kadin-hakem-duduk-calacak.webp

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.