59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu yarın başlıyor

2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu yarın Antalya'da başlayacak. 6 ilde 8 gün sürecek organizasyonda Türk takımları Konya Büyükşehir Belediyespor, Beykoz Belediyespor, Sakarya Büyükşehir Belediyespor ve Spor Toto yer alacak.

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu yarın başlıyor

Dünyanın tek kıtalararası bisiklet turu olan organizasyonun 59'uncusu, bu yıl 21-28 Nisan tarihlerinde düzenlenecek. 8 etaptan oluşan TUR 2024'te mücadele edecek 25 takımdan 175 bisikletçi, 1188 kilometre boyunca pedal çevirecek. Organizasyon TRT Spor'dan canlı yayımlanacak.

TUR 2024'te 4 Dünya Turu, 7 profesyonel, 12 de kıta takımı pelotonda mücadele verecek. Beykoz Belediyespor, Konya Büyükşehir Belediyespor, Sakarya Büyükşehir Belediyespor ve Spor Toto olmak üzere Türkiye'den 4 takım organizasyonda yer alacak. Konyalı milli bisikletçi Ramazan Yılmaz da Adria Mobil takımıyla tura katılacak.

59-cumhurbaskanligi-turkiye-bisiklet-turu-yarin-basliyor.jpg

Antalya'dan başlayacak yarışın startı, 10.25'te Düden Parkı'nda verilecek. Bisikletçiler, turun ilk gününü Atatürk Parkı'nda tamamlayacak.

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımına büyük katkı sağlayan tura katılan bisikletçiler, Akdeniz ve Ege sahillerinde ilerledikten sonra İzmir'den hava yoluyla İstanbul'a geçecek.

59-cumhurbaskanligi-turkiye-bisiklet-turu-yarin-basliyor-001.jpg

Turun 28 Nisan Pazar günü koşulacak son etabı İstanbul'da yapılacak. Startı ilk kez Beşiktaş Meydanı'nda verilecek final etabı, Sultanahmet Meydanı'nda sona erecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.