A Milli Takım Avusturya maçına odaklandı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son 16 turuna adını yazdıran A Millî Takımımızda oyuncular Salih Özcan ve Kenan Yıldız, Avusturya maçına odaklandıklarını söyledi.

A Milli Takım Avusturya maçına odaklandı

Milli futbolcular Salih Özcan ve Kenan Yıldız, Ay-Yıldızlı takımın Barsinghausen'de gerçekleştirdiği kampta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"TURNUVA BİZİM İÇİN ŞİMDİ BAŞLIYOR"

Turnuvanın şu ana kadar kendileri için güzel geçtiğini belirten Salih Özcan, "Zor bir gruptu, bizim için ilk maçın en zor olacağını düşünüyorduk. Galibiyetle başladık, çok mutlu olduk. İkinci maçta Portekiz'e karşı çok zor olacağını biliyorduk, hayal kırıklığı yaşadık. Son maç Çekya'ya karşı final maçı gibiydi. Onu da çok şükür geçtik. 16 yıl sonra gruptan çıkmamız çok güzeldi. Çok mutluyuz. Turnuva bizim için şimdi başlıyor." ifadelerini kullandı.

"AVUSTURYA KARŞISINDA TURU GEÇECEK KALİTE BİZDE VAR"

Avusturya ile oynayacakları son 16 turu karşılaşmasını değerlendiren Salih Özcan, şöyle devam etti: "Leipzig'de bizi çok iyi bir takım bekliyor, çok zor maç olacak. Avusturya'ya karşı oynadığımız hazırlık maçında maalesef kötü bir sonuç aldık. Onu unutmadık. Avusturya takım olarak fiziksel oynuyor, oturmuş bir takım. Son maçımıza göre iyi ve kötü yanlarımızı analiz etmeliyiz. Ona göre maça odaklanmamız gerek. Planımızı kurmalıyız, kendimize güvenirsek inşallah o maçı da alırız. Takıma çok güveniyorum, kazanacak ve turu geçecek kalite bizde var. İçimde bir yara var, 6-1'lik skor iz bıraktı. O yüzden içimde duygu var, herkese cevap vermek istiyorum, bu düşünceyle maça başlamamız gerek. Takımımız Avusturya maçına final gibi bakıyor. İlk maç hazırlık maçıydı, antrenörümüz de birkaç şeyi denedi. Açıkçası, herkes mental olarak şu an daha iyi seviyede. Kazanmak istiyoruz."

2024-avrupa-futbol-sampiyonasinda-son-16-turuna-adini-yazdiran-a-milli-takimimizda-oyuncular-salih-ozcan-ve-kenan-yildiz-avusturya-macina-odaklandiklarini-soyledi.jpg

"KENDİME DEĞİL TAKIMI DÜŞÜNÜYORUM"

Genç futbolcu Kenan Yıldız ise A Milli Takımın 16 yıl sonra Avrupa Şampiyonası'nda gruptan çıktığı için mutlu olduklarını vurguladı.

Avusturya maçını değerlendiren Kenan, "Çok iyi bir takıma karşı oynayacağız hazırlık maçında da gördük. Grup aşamasında da kendilerini gösterdiler. Kendimi değil, takımı düşünüyorum, takıma en iyi şekilde nasıl yardımcı olacaksa o şekilde oynamak istiyorum. Konsantrasyonumuz Avusturya maçında. Bu maçı kazanıp ondan sonra kim olursa ona bakacağız. Avusturya'ya karşı hazırlık maçında kaybettik fakat hazırlık maçı farklı duygular barındıran bir maçtı. Tabii ki tüm maçları kazanmak istiyoruz ama taktiksel denemeler olabiliyor. Şu anki hazırlığımız çok farklı." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.