A Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi resmen başladı!

A Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi resmen başladı. Alman teknik adam, Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen törende 3 yıllık sözleşmeye imza attı.

A Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi resmen başladı!

A Milli Takımın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz için resmi imza töreni bugün Riva'da gerçekleştirildi. TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, Başkan Vekilleri Mehmet Baykan, Erhan Kamışlı ve Ali Düşmez, Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi, Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Çağlar, Hasan Akıncıoğlu, İsmail Erdem, Nuri Akın, Mustafa Hacıkerimoğlu, Selim Soydan ve TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş katıldı.

ÖZDEMİR “ALMANYA İÇİN KAYIP, TÜRKİYE İÇİN KAZANÇ”

Törende bir konuşma gerçekleştiren ve Stefan Kuntz ile 3 yıllık anlaşma yaptıklarını belirten TFF Başkanı Nihat Özdemir, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Türk futbolu için yeni bir döneme başlıyoruz. A Milli Takımımızın yeni teknik direktörü Sayın Stefan Kuntz ile imza törenimizi birazdan gerçekleştireceğiz. Öncelikle, Şenol Güneş hocamıza bugüne kadar olan katkıları için teşekkür etmek istiyorum. Sayın Şenol Güneş, çok değerli, dünya tecrübesinde bir isim ve A Milli Takımımıza unutamayacağımız hizmetlerde bulundu. Kendisine bir kez daha, bundan sonraki yaşamında, sağlık ve başarı diliyorum.

Bildiğiniz gibi, kan değişiklikleri, futbolun doğal akışında her zaman var. Son dönemde yaşanan süreç üzerine Şenol Güneş hocamızla görüşmeler yaptık ve karşılıklı mutabık kalarak, yollarımızı ayırdık. Ardından da, yönetim kurulumuzda değerlendirmeler yaparak, Stefan Kuntz isminde karar kıldık. Sayın Kuntz, futbol anlayışı, kariyeri ve disiplininin yanı sıra, son 5 yılda 3 kez Avrupa Şampiyonası finali oynatıp 2 şampiyonluk kazandığı Almanya U21 takımının tarihindeki en başarılı teknik direktörü olarak ülkemize geldi. İnşallah, kendisi kazanacağı başarılarla Almanya için bir kayıp, Türkiye için ise kazanç olacaktır”dedi.

STEFAN KUNTZ “TÜRK BAYRAĞINA BAKARAK BAŞARILARIMIZI KUTLAYACAĞIZ”

A Millî Takım teknik direktörü Stefan Kuntz ise “ İlk söyleyebileceğim şey gurur olacak. Hamit beni aradığında ve teklifi ilettiğinde büyük bir mutluluk duydum. Çok büyük bir görev. Bizim şimdi en kısa sürede futbola odaklanıp, Norveç maçına hazırlanmamız gerekiyor. Sayın Başkan'a da teşekkür ediyorum. Güç doluyum, pozitif enerji doluyum. Türk oyuncularının potansiyelini biliyorum. Bu oyunculara organizasyon ve bir yapı kazandıracağız. Öz güvenimizle yeniden Türk bayrağına bakarak başarılarımızı kutlayacağız” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.