A Milli Takımın muhtemel rakipleri belli oldu

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan Milli Takımımız, play-off mücadelesi verecek.

A Milli Takımın muhtemel rakipleri belli oldu

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri sona erdi. Gruplarını lider tamamlayan Belçika, Hırvatistan, Danimarka, İngiltere, Fransa, Almanya, Sırbistan, İspanya, İsviçre ve Hollanda turnuvaya doğrudan katılma hakkı kazandılar.

Gruplarını ikinci sırada bitiren Portekiz, İsveç, İtalya, İskoçya, Rusya, Polonya, Kuzey Makedonya, Galler, Ukrayna ve TÜRKİYE ile UEFA Uluslar Ligi'nde gruplarını lider tamamlayan Avusturya ve Çekya arasından üç takım, play-off turu sonunda Katar bileti alacak.

a-milli-takim.jpg

PLAY-OFF FORMATI NASIL OLACAK?

Play-off turuna kalan 12 takım, 4'erli bir şekilde 3 ayrı 'play-off yolu'na dağıtılacak. Seri başı takımlar, seri başı olmayan takımlarla eşleşecek. Yarı final maçları seri başı takımların evlerinde yapılacak. Final maçlarının hangi takımların sahasında oynanacağı kura sonucunda belirlenecek. Takımlar, tek maç eleme usulüyle önce yarı final, sonra final maçları oynayacaklar.

Bu 3 ayrı yolda yarı final ve final maçlarını kazanan 3 takım, 2022 Dünya Kupası'na gitmeye hak kazanacak. A Milli Futbol Takımımız alınan sonuçların ardından seri başı olma şansını kaçırdı. Türkiye, play-off yarı finalinde seri başı olan takımlardan biriyle eşleşecek ve bu maçı deplasmanda oynayacak.

Seri başı takımlar: Portekiz, İskoçya, İtalya, Rusya, İsveç, Galler

Seri başı olmayan takımlar: Polonya Kuzey Makedonya, Türkiye, Ukrayna, Çekya, Avusturya

PLAY-OFF KURASI VE MAÇLARI NE ZAMAN?

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off kurası 26 Kasım'da çekilecek. Play-off yarı final maçları 24 Mart'ta, final maçları ise 29 Mart'ta oynanacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.