A Milliler Konya’da zafer peşinde

A Milli Takım özel maçta bugün İtalya ile karşı karşıya gelecek. Konya Büyükşehir Stadyumu'nda oynanacak ve 21.45'te başlayacak karşılaşma TRT Spor'dan naklen yayınlanacak.

A Milliler Konya’da zafer peşinde

A Milli Takım özel maçta bugün İtalya ile karşı karşıya gelecek. Konya Büyükşehir Stadyumu'nda oynanacak ve 21.45'te başlayacak karşılaşma TRT Spor'dan naklen yayınlanacak.

Maçı Arnavutluk Futbol Federasyonu'ndan Enea Jorgji yönetecek. Jorgji'nin yardımcılıklarını Dojando Myftarı ve Ilir Tartaraj yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Juxhin Xhaja olacak.

TÜRKİYE-İTALYA  A MİLLİ MAÇLARI

Türkiye, İtalya ile bugüne kadar 14 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 4'ü berabere biterken İtalya 10 maçı kazandı. Ay-Yıldızlıların 8 golüne karşılık, İtalya 26 gol kaydetti. İtalya ile en son 11 Haziran 2021 tarihinde EURO 2020 finallerinin açılış maçında karşılaştık ve sahadan 3-0'lık yenilgiyle ayrıldık.

AY - YILDIZLILAR 604. MAÇINA ÇIKIYOR

A Millî Takımımız, İtalya karşılaşmasıyla 604. defa sahaya çıkacak. Ay-Yıldızlılar, 99 yıllık tarihinde 327'si resmi, 276'sı özel 603 maçta biri hükmen olmak üzere 230 galibiyet aldı, 144 defa berabere kaldı, 229 kez de rakiplerine yenildi.  Millî Takımımız bu maçlarda üçü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 806 gol atarken, kalesinde 865 gol gördü. Bugüne kadar 90 farklı ülke millî takımıyla mücadele eden millîler, 603 karşılaşmanın 520'sini Avrupa, 33'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 23'ünü Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

MUHTEMEL 11

A Milli Futbol Takımı'nın İtalya karşısına Uğurcan; Ozan, Merih, Çağlar; Zeki, Orkun, Hakan, Berkan; Cengiz, Enes, Kerem 11'iyle başlaması bekleniyor.

A Milli Takım'ın aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleciler: Altay Bayındır, Sinan Bolat, Uğurcan Çakır

Savunma: Zeki Çelik, Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Ozan Kabak, Caner Erkin, Rıdvan Yılmaz

Orta saha/Forvet: Cengiz Ünder, Yunus Akgün, Berkan Kutlu, Dorukhan Toköz, Orkun Kökçü, Taylan Antalyalı, Hakan Çalhanoğlu, Doğukan Sinik, Salih Özcan, Kerem Aktürkoğlu, Enes Ünal, Serdar Dursun, Umut Bozok.

Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı ve Serdar Aziz sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.