Ahmet Çalık’a vefa zamanı! Bu şehir seni asla unutmayacak

Sporculuğu, efendiliği, saha içinde ve saha dışında sergilediği karakter ile gönüllere taht kuran Konyaspor'un efsane futbolcusu Ahmet Çalık, vefatının sene-i devriyesinde başta Konya olmak üzere bir çok ilde rahmetle yad edilecek.

Ahmet Çalık’a vefa zamanı! Bu şehir seni asla unutmayacak

Ankara-Niğde otoyolunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Konyaspor'un efsane oyuncusu Ahmet Yılmaz Çalık, vefatının sene-i devriyesinde dualar ve çeşitli programlarla anılacak.

İşte Türkiye'yi yasa boğan elim kazanın ardından yaşanan gelişmeler...

11 OCAK 2022

Kaza, saat 09.00 sıralarında, Ankara'nın Gölbaşı ilçesi Hacılar Mahallesi'nde meydana geldi.

Konyaspor'da forma giyen milli futbolcu Ahmet Yılmaz Çalık, Ankara-Niğde otoyolunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Çalık'ın yakında zamanda nikahının olduğu ve nikah işlemleri için Ankara'ya gittiği öğrenildi.

Kazanın ardından yapılan incelemede, Çalık'ın cansız bedeninin, otomobilinden yaklaşık 30 metre uzakta olduğu tespit edildi.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-037.jpg

Jandarma ekipleri, tarlaya yuvarlanan otomobilin bulunduğu bölgede yaptığı incelemede, Çalık'ın araçta tek başına yolculuk ettiğini, kazanın tek taraflı meydana geldiğini belirledi.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak.jpg

11 OCAK 2022

KONYA'YI YASA BOĞDU

Ankara-Niğde otoyolunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Konyasporlu futbolcu Ahmet Yılmaz Çalık'ın vefatı Konya'yı yasa boğdu. Çalık, son maçını pazar günü Sivasspor karşısında oynamıştı.

28 yaşındaki başarılı stoperin vefat haberi 7'den 70'e tüm sporseverleri yasa boğdu. Konyasporlu taraftarlar da üzüntülerine sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla dile getirdi.

SON MAÇI SİVASSPOR'A KARŞI OLDU

Konyaspor'un Süper Lig'de elde ettiği başarılı sonuçlarda büyük pay sahibi olan Ahmet Çalık, istikrarıyla öne çıktı. Kart cezalısı olduğu maçlar hariç tüm karşılaşmalarda forma giyen yeşil beyazlı futbolcu, son olarak pazar günü Konya'da oynanan Sivasspor karşılaşmasında 90 dakika sahada kalmıştı.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-001.jpg

11 OCAK 2022

AHMET ÇALIK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Trafik kazasında hayatını kaybeden milli futbolcu Ahmet Çalık'ın cenazesi aynı gün Ankara'da toprağa verildi. Ahmet Çalık için Elmadağ Sungur Camisi'nde ikindi vakti cenaze namazı kılındı.

Cenaze törenine ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katıldı.

Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör İlhan Palut, Çalık'ın takım arkadaşları, birlikte futbol oynadığı eski takım arkadaşları, çalıştığı teknik adamlar, Gençlerbirliği ve Hacettepe takımları ile spor camiasından çok sayıda isim de cenaze programında yer aldı.

Genç yaşta hayatını kaybeden futbolcunun ailesi ve sevenleri gözyaşlarını tutamadı. Türk bayrağı ve Ahmet Çalık'ın oynadığı takımların forma ve atkıları, tabuta bırakıldı.

Çalık'ın cenazesi daha sonra Elmadağ Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-002.jpg

12 OCAK 2022

BAŞAKŞEHİR-KONYASPOR MAÇI AHMET ÇALIK'IN VEFATI NEDENİYLE ERTELENDİ

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında 15 Ocak'ta yapılması gereken Başakşehir- Konyaspor maçı, Ahmet Çalık'ın vefatı nedeniyle ertelendi. Konyaspor Kulübü, Ahmet Çalık'ın vefatının ardından bu maçın ertelenmesi için TFF'ye başvuruda bulunmuştu.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-003.jpg

12 OCAK 2022

“RAHMET VE DUA İLE…”

Trafik kazasında hayatını kaybeden Ahmet Çalık, Konya'nın birçok noktasına asılan panolarla anıldı. Oynadığı futbol ve karakteriyle birlikte Konya halkının kalbini fetheden deneyimli futbolcunun ölüm haberi, Konyalıları da üzüntüye boğdu. Konya'nın birçok yerinde panolara Ahmet Çalık'ın fotoğrafları asılırken "Rahmet ve dua ile..." yazısı da dikkatlerden kaçmadı.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-004.jpg

12 OCAK 2022

İTALYA'NIN ATALANTA TAKIMI, AHMET ÇALIK'I ANDI

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Atalanta'nın futbolcuları, İtalya Kupası'ndaki maçlarının ardından geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden milli futbolcu Ahmet Çalık'ı andı.

Milli futbolcu Merih Demiral'ın da ilk 11 başlayıp 90 dakika forma giydiği maçta Atalanta, İtalya Kupası son 16 turunda Venezia'yı 2-0'lık skorla yenerek, çeyrek finale yükselirken, mavi-siyahlı takım Çalık'ı unutmadı.

Demiral, Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafla, maçtan sonra soyunma odasında Atalantalı oyuncular olarak üzerinde "Ahmet Çalık huzur içinde yat (RIP)" yazılı beyaz bir tişört açarak, Çalık'ı andıklarını gösterdi.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-006.jpg

13 OCAK 2022

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AHMET ÇALIK'IN AİLESİNE TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, trafik kazasında hayatını kaybeden İttifak Holding Konyaspor'un milli futbolcusu Ahmet Çalık'ın ailesini telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, görüşmede, Ahmet Çalık'a, Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve İttifak Holding Konyaspor camiasına başsağlığı temennisinde bulundu.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-007.jpg

13 OCAK 2022

"UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN"

Oynadığı futbol ve karakteriyle birlikte Konya halkının kalbini fetheden deneyimli futbolcu Ahmet Çalık'ın vefatı Konyalıları da üzüntüye boğdu.

Taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan ve Ankara’da geçirdiği trafik kazasında vefat eden futbolcu Ahmet Çalık’ın kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşan Konyalılar kentin cadde ve sokaklarında futbolcunun resminin olduğu bayraklarla donattı.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-008.jpg

15 OCAK 2022

ADANA DEMİR - KAYSERİ MAÇININ 6. DAKİKASINDA OYUN DURDU

Süper Lig'in 21. haftasında oynanan Adana Demirspor-Kayserispor maçının 6. dakikasında Ahmet Çalık için oyun durdu.

Adana Demirsporlu futbolcular, Ahmet Çalık'ın Konyaspor'da giydiği forma numarasına ithafen 6. dakikada topu dışarı gönderdi, 1 dakika boyunca hem futbolcular hem de tribünler alkışlarla Ahmet Çalık'ı andı. Adana Demirspor taraftarları da sahaya karanfil yağdırdı.

26. dakikada Assombalonga ile bulduğu gol son sonrası ev sahibi futbolcular kenara gelerek Ahmet Çalık'ın fotoğrafının olduğu tişörtle poz vererek milli futbolcuyu andı.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-009.jpg

15 OCAK 2022

SİVASSPOR - TRABZONSPOR MAÇINA DAMGA VURAN AN

Sivasspor - Trabzonspor maçının 6. dakikasında trafik kazasında hayatını kaybeden Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık anıldı.

Trabzonspor'la oynanan maçta trafik kazasında hayatını kaybeden Konyasporlu Ahmet Çalık, 6. dakikada anıldı. 2011 yılında Gençlerbirliği altyapısında beraber top koşturduğu arkadaşının vefatıyla sarsıla Sivassporlu Ahmet Oğuz, Ahmet Çalık'ın tüm stat tarafından alkışlandığı sırada gözyaşlarını tutamadı.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-010.jpg

16 OCAK 2022

AHMET ÇALIK’IN MEZARI BAŞINDA DUYGUSAL ANLAR

Konyaspor Nalçacılılar Taraftarlar Derneği, Ankara'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Konyaspor oyuncusu Ahmet Çalık'ın mezarını ziyaret etti.

Otobüslerle Ankara'ya giden yaklaşık 700 taraftar, genç futbolcunun Elmadağ'daki aile mezarlığındaki kabrini ziyaret ederek dua etti. Bazı taraftarlar genç futbolcunun mezarı başında göz yaşlarını tutamadı.

Yeşil-beyazlı renklere gönül verenler daha sonra Ahmet Çalık’ın baba evine giderek Ali Çalık’ı ziyaret ederek taziyelerini ifade etti.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-011.jpg

18 OCAK 2022

2021-2022 AHMET ÇALIK SEZONU

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 2014-15 sezonunda başlattığı Türk futboluna unutulmaz katkılarda bulunan futbol adamları ve eski millî futbolcuların anısına oynanması uygulanması 2019-2020 sezonu itibarıyla kaldırılmıştı.

Geçirdiği trafik kazası nedeniyle hayatını kaybeden Konyasporlu Ahmet Çalık anısına Süper Lig'de 2021-22 sezonunun Ahmet Çalık Sezonu adıyla oynanmasına karar verildi.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-012.jpg

ADANA DEMİRSPOR MAÇINDA DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Süper Lig'deki Konyaspor-Adana Demirspor maçında duygu dolu anlar yaşandı. Hayatını kaybeden Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık anıldı.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-013.jpg

ISINMAYA 6 NUMARALI TİŞÖRTLE ÇIKTILAR

Süper Lig'in 22. haftasında sahasında Adana Demirspor ile karşılaşan İttifak Holding Konyaspor'da futbolcular, maç öncesi ısınmaya, trafik kazasında hayatını kaybeden takım arkadaşları Ahmet Çalık'ın fotoğrafının bulunduğu 6 numaralı tişörtlerle çıktı.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-014.jpg

ATKI VE KARANFİLLER DAĞITILDI

Karşılaşma öncesinde stat girişlerinde kurulan stantlarda üzerinde Ahmet Çalık'ın fotoğrafının bulunduğu atkı ve karanfil dağıtıldı. Ayrıca stadyumun içerisine Ahmet Çalık'ın büyük fotoğrafı asıldı.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-015.jpg

“AHMET ÖLMEDİ KALBİMİZDE YAŞIYOR”

Taraftarlar ısınmaya çıkan futbolcuları çağırarak; "Ahmet ölmedi kalbimizde yaşıyor" tezahüratı yaptı.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-016.jpg

HAZIRLANAN VİDEO TRİBÜNLERİ AĞLATTI

Konyaspor tarafından Ahmet Çalık anısına hazırlanan videoyu, Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen ve yöneticiler, Ahmet Çalık'ın kardeşi Fatih Emre Çalık'la birlikte izledi. Tribünde bazı taraftarlar gözyaşlarını tutamazken rakip takımın futbolcuları da videoyu izledi.

Öte yandan, tribünlerde "Yüreğime ayaz vurur da sen üşürsün oralarda" yazısının altına Ahmet Çalık'ın "melek kanatlı" resmi açıldı.

Konyasporlu futbolcular karşılaşmaya da siyah formayla çıktı.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-017.jpg

6. DAKİKADA AHMET ÇALIK ANILDI

Konyaspor'da 6 numaralı formayı giyen Çalık'ı anmak için 6. dakikada maç durdu. Futbolcular ve taraftarlar bir süre alkışlayarak, Ahmet Çalık'ı andı.

Adana Demirsporlu futbolcular sahaya siyah tişörtlerle ve ellerinde "Acınız acımızdır. Başınız sağolsun" yazılı pankartla çıktı.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-018.jpg

20 OCAK 2022

AHMET ÇALIK'IN AİLESİ GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Evlatlarını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşayan Ahmet Çalık'ın ailesi tarafından Suriye’deki savaş mağduru sivillere ulaştırılması amacıyla İHH İnsani Yardım Vakfına 750 gıda kolisi bağışlandı.

İçerisinde bakliyat, sıvı yağ ve kahvaltılık ürünler gibi temel gıdaların bulunduğu koliler, İHH ekiplerince Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki çadır kamplarda yaşayan ailelere dağıtıldı.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun yaptığı açıklamada, Ahmet Çalık’a rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-019.jpg

20 OCAK 2022

KONYA'DA AHMET ÇALIK İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF VE ANMA PROGRAMI

Ankara'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybederek tüm ülkeyi yasa boğan Konyaspor’un milli futbolcusu Ahmet Çalık için Konya’da Mevlid-i Şerif ve anma programı gerçekleştirildi.

Konyaspor taraftar grubu Nalçacılılar tarafından Mevlana Kültür Merkezi’nde Konyaspor’un milli futbolcusu Ahmet Çalık için Mevlid-i Şerif ve anma programı gerçekleştirildi.

Programa Çalık'ın annesi Nurhan Çalık, babası Ali Çalık, kardeşleri Emir Çalık ve Emre Çalık ile birlikte AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, Konyasporlu yöneticiler ve futbolcular, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, taraftar ve vatandaşlar katıldı.

Ahmet Çalık'ı anlatana videonun izlenmesiyle başlayan programa katılan Ahmet Çalık’ın amcası Nafız Çalık, yeğeninin sporcu arkadaşlarına, taraftarlara ve Konya halkına göstermiş oldukları teveccühten dolayı aile adına teşekkür etti.

Anma programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla sona erdi.

Anma programında Çelikkayalar AVM tarafından katılımcılara 2 bin kişilik helva dağıtıldı.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-020.jpg

26 ŞUBAT 2022

TFF, AHMET ÇALIK'IN UNUTULMAZ GOLÜNÜ PAYLAŞTI

26 Şubat 1994 tarihinde Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde dünyaya gelen Ahmet Çalık’ın doğum günü dolayısıyla Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) duygusal bir paylaşım yaptı. Çalık'ın milli forma ile attığı gole yer verilen paylaşıma ''Seni unutmayacağız" notu eklendi.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-021.jpg

4 MART 2022

AHMET ÇALIK BUZ PATENİ PİSTİ AÇILDI

Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan Ahmet Çalık Buz Pateni Pisti'nin açılışı yapıldı. Trafik kazasında yaşamını kaybeden milli futbolcu Ahmet Çalık’ın isminin verildiği Ovacık Mahallesi’ndeki buz pateni pistinin açılışına Çalık'ın ailesi, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Gençlerbirliği Kulübü yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-022.jpg

23 MART 2022

AHMET ÇALIK'IN İSMİ KARS'TA KÜTÜPHANEYE VERİLDİ

Trafik kazasında hayatını kaybeden milli futbolcu Ahmet Çalık'ın ismi, Kars'ta kütüphaneye verildi.

Kars'ın Kağızman ilçesindeki Kazım Karabekir Ortaokulunda oluşturulan Ahmet Çalık Kütüphanesi'nin açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Güner ile İlçe Spor Müdürü Alaattin Karagöl yaptı.

Öğrencilerin ilim, bilim, spor ve sanat dallarında başarıya ulaşmalarına katkı sağlamak için açılan kütüphanede Ahmet Çalık'ın çeşitli takımlarda giydiği formalar da yer alıyor.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-023.jpg

28 MART 2022

A MİLLİ TAKIM'DAN AHMET ÇALIK'IN AİLESİNE ZİYARET

A Milli Takımı, İtalya ile oynanacak özel maç için bulunduğu Konya'da, 11 Ocak 2022 tarihinde Ankara-Niğde otoyolunda geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden milli futbolcu Ahmet Çalık'ın ailesine toplu olarak taziye ziyaretinde bulundu.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-024.jpg

29 MART 2022

MİLLİ TAKIM, SAHAYA ÇALIK'IN FORMALARIYLA ÇIKTI

A Milli Futbol Takımı ile İtalya milli takımı arasında Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu'nda oynanan özel karşılaşma öncesinde, A Milli Futbol Takımı futbolcuları sahaya trafik kazasında hayatını kaybeden futbolcu Ahmet Çalık'ın fotoğrafının bulunduğu formalarla çıktı.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-025.jpg

2 NİSAN 2022

KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN AHMET ÇALIK FUTBOL TURNUVASI

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde lise öğrencilerine ve yeni mezunlara yönelik hizmet veren Lise Medeniyet Akademisi’nde trafik kazasında hayatını kaybeden Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık anısına halı saha turnuvası düzenlendi.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-026.jpg

27 TEMMUZ 2022

ÇALIK’IN ADINI TAŞIYAN KOMPLEKSİN AÇILIŞINDA DUYGUSAL ANLAR

Geçtiğimiz ocak ayında yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden Konyaspor’un efsane ismi Ahmet Çalık’ın adının verildiği İstanbul Pendik’teki spor kompleksi düzenlenen törenle açıldı. Kompleksin açılışına katılan Çalık’ın ailesi, duygusal anlar yaşadı.

Pendik’te Kavakpınar Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi ile Albayrak Caddesi kesişiminde yapımı tamamlanan ve Pendik Belediyesi'nin 14’üncü spor kompleksi olan Ahmet Çalık Spor Kompleksi düzenlenen tören ile kapılarını açtı.

Toplam 2 bin 615 metrekarelik alana sahip spor kompleksi içerisinde fitness salonu, pilates salonu, minder sporları salonu ve basketbol salonu yer alıyor.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-027.jpg

5 AĞUSTOS 2022

AVRUPA’DA AHMET ÇALIK SESLERİ

Avrupa’daki bir çok ülkeden Vaduz-Konyaspor maçına akın eden Yeşil Beyazlı renklere gönül verenler, Ahmet Çalık’ı yine unutmadı.

Lihtenştayn’a çıkarma yapan Nalçacılılar’ın Avrupa’daki Taraftar Grubu’nun yanı sıra bir çok ülkeden bu karşılaşmaya akın eden Yeşil Beyazlı taraftarlar, karşılaşmanın henüz 6. dakikasında Ahmet Çalık sesleri ile Rheinpark tribünlerini inletti.

Konyaspor’un 1-0 geriye düştüğü anda dahi hiç susmayan taraftarlar, 90 dakika sonunda takımlarının Konya’ya avantajlı bir skorla dönmesini kutladı.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-032.jpg

27 EYLÜL 2022

KARATAY BELEDİYESİ AHMET ÇALIK PARKI TÖRENLE AÇILDI

Karatay Belediyesi tarafından Akabe Mahallesi’nde kazandırılan ve Ocak ayında elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Konyaspor’un efsanesi Ahmet Çalık’ın adının verildiği park düzenlenen törenle açıldı.

Ahmet Çalık’ın anne ve babasının da katıldığı törende duygusal anlar yaşandı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Belediyesi olarak her açıdan özel, her açıdan değerli ve anlamlı bir yatırımı daha Konyalılarla buluşturmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-031.jpg

2 EKİM 2022

KONYASPOR TARAFTARINDAN BÜYÜK VEFA

Yeşil Beyazlı taraftar gruplarından Nalçacılılar, Ümraniyespor maçında muhteşem bir koreografiye imza attı. Nalçacılılar, Konyaspor’un 100. Yılı’na özel vefa koreografisinde efsanelere yer verdi.

Fatih Özgökçen ve Teknik Direktör İlhan Palut'un yer aldığı koreografide ayrıca efsane teknik adamlar listesine adını yazdıran Aykut Kocaman ve trafik kazasında hayatını kaybeden merhum Mehmet Tevfik Lav da yer aldı. Yeşil beyazlıların kurucularından olan Süreyya Rıfat Ege, vefat eden futbolcuları Ahmet Çalık ve Muhammed Yürukuslu'nun da bulunduğu görselde, trafik kazasında sakatlanan Poljak'a da yer verildi.

Konyaspor bayrağı asarken hayatını kaybeden Recep Kum ile trafik kazasında hayatını kaybeden minik Konyaspor taraftarı Alperen Öztaş’ın da bulunduğu görsel tribünlerden büyük ilgi gördü.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-033.jpg

4 EKİM 2022

AHMET ÇALIK'IN ADI ANKARA'DA YAŞATILIYOR

Trafik kazası sonucu genç yaşta hayatını kaybeden Konyaspor'un milli futbolcusu Ahmet Yılmaz Çalık'ın ismi Ankara'da Altındağ Belediyesi tarafından, Beşikkaya Mahallesi’nde yapımı tamamlanan spor merkezine verildi.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-034.jpg

AHMET ÇALIK KİMDİR?

26 Şubat 1994 yılında Ankara'da doğdu.

Futbola 2004 yılında Gençlerbirliği altyapısında başlayan Ahmet Çalık, 2011'in yaz mevsiminde profesyonel olup A takıma yükseldi. A takımın sezon hazırlık kamplarına, bazı antrenmanlara ve resmî müsabakalara takımı ile çıksa da ilk sezonunda Gençlerbirliği'nin A2 takımında görev yaptı. Aynı sezon sadece 3 Türkiye Kupası maçında sahada yer aldı. 2012-13 sezonunda 21 Nisan 2013'te Fenerbahçe ile oynanan Süper Lig maçında ilk kez A takım forması giyen Ahmet, kendi mevkiisinde oynayan Ante Kulušic ve Debatik Curri'nin sakatlığı nedeniyle kendine ilk 11'de yer bularak defansın ortasında sahaya çıktı.

Bu maçta gösterdiği performansla 2-0'lık galibiyete katkı sağlayan futbolcular arasına girince sonraki 4 lig maçında da ilk 11 genç yaşına rağmen forma fırsatı bulup toplamda 5 lig maçında forma giydi. Ahmet, 30 top kesme, 40 kez de rakip atak durdurma performansıyla oynadı. Savunmada sadece bir top kaybı yapan Ahmet, maç başına 57 pas ortalamasıyla oynadı.

2013-2014 sezonunun devre arasında Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu'nun 14 Ağustos 2013 tarihindeki toplantısında yürürlüğe koyduğu "Genç Futbolcu Teşvik Sistemi"ne göre, Süper Lig'de 1,170 dakika sahada kalma başarısı gösteren Ahmet Yılmaz Çalık, kulübüne 150 bin lira kazandırdı.

2015-2016 sezonu içerisinde kaptanlık görevini üstlendi.

2016-2017 sezonu ara transfer döneminde Galatasaray'a transfer oldu.

17 yaş altı millî takımdan itibaren sıklıkla millî takımlara çağrılan Ahmet, 3 kez Türkiye U-16, 14 kez Türkiye U-17, 6 kez Türkiye U-18 16 kez Türkiye U-19 ve 6 kez de Türkiye U-20 forması olmak üzere toplam 45 kez millî formayı giydi ve bu müsabakalarda 3 gol kaydetti.

17 yaş altı millî takımla 2010 Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'na katılan Ahmet'in de yer aldığı Türkiye, yarı finalde İspanya tarafından elendi. 20 yaş altı millî takımla 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na katılan Ahmet, Son 16'ya kalma başarısını yakaladı. Türkiye 21 Yaş Altı Millî Futbol Takımı formasını da ilk kez 2009 Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası elemeleri kapsamındaki Malta U-21 maçında giydi.

Türkiye Milli Futbol Takımı formasını da ilk kez 17 Kasım 2015 tarihinde Yunanistan ile oynanan özel maçta sırtına geçirdi.

ahmet-calika-vefa-zamani-bu-sehir-seni-asla-unutmayacak-035.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.