Ali Çamdalı Konyaspor’un bu sezonki hedefini açıkladı

Konyaspor teknik direktörü Ali Çamdalı, yeni bir yapılanma içinde olduklarına dikkat çekerek, geçmiş dönemdeki başarılı günleri yakalamak için öncelikle kadro ve oyun istikrarıyla birlikte ekonomik yapının düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Ali Çamdalı Konyaspor’un bu sezonki hedefini açıkladı

Bu hafta Trabzonspor’da konuk olacak Konyaspor’da teknik direktör Ali Çamdalı, yayıncı kuruluştaki Gün Ortası programında Nur Bilge’nin sorularını yanıtladı.

“DAHA YOLUN BAŞINDAYIM”

Konyaspor’da uzun yıllar futbol oynadığını, kaptan olarak iki kupa kaldırdığını şimdi de teknik adam olarak saha kenarında bulunduğunu anlatan Çamdalı, “Benim için çok güzel bir durum, Birçok duyguyu bir anda yaşıyorum. Mutluk, gurur ve heyecan… Çünkü aidiyet duygusu hissettiğim bu camiaya karşı o sorumluluğu fazlasıyla hissediyorum. Daha yolun başındayım, benim içinde kolay bir süreç değil. Sürekli öğrenmeye çalışıyorum.” dedi.

OYUN FELSEFESİ

Çamdalı, Konyaspor’un 12 yıldır üst üste Süper Lig’de mücadele ettiğini ve Anadolu kulüpleri arasında bunun bir rekor olabileceğini işaret ederek, şunları söyledi:

“Konyaspor’un iyi savunma yapan bir takım yapısı vardı. Benim amacımda bu yapıyı geliştirip oyunu iki taraflı oymak istiyorum. Rakamlara ve dizilişlere çok önem veren biri değilim. Galatasaray maçı benim açımdan inanılmaz değerli ve tecrübe kazandıran maçtı. Hücum ağırlıklı kanat oyuncularıyla oynadık. Galatasaray’ın stoperlerine baskı yaparak oyun kurmalarını engellemeye çalıştık. Bunda da büyük ölçüde başarılı olduk. Top kapmada ilk üç sıradayız ama futbol sonuç odaklı bir oyun.”

ali-camdali-konyasporun-bu-sezonki-hedefini-acikladi.jpg

“AVRUPA HEDEFİ GERÇEKÇİ DEĞİL”

Konyaspor’un bu sezonki hedefine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Ali Çamdalı, “Geçen sezon son maçta ligde kalan bir Konyaspor var. Bu süreç çok yıpratıcı ve stresli bir dönemdi. Yeni bir yapılanma içindeyiz. 15-16 tane transfer yaptık. Eski dönemdeki başarıları yakalamamız ve Avrupa hedefi koymamız gerçek dışı olur. Avrupa’yı hedeflemek, düşünmek bir anda olacak şeyler değil. Son maçta ligde kalan takım olarak adım adım gidip tekrar kadro istikrarı yakalamamız lazım. Oyun istikrarı ve en önemlisi kulübün mali yapısını düzeltmek lazım. Bu sezon için düşme tehlikesi yaşamayan, oyununu sürekli geliştirmeye çalışan Konyaspor inşa edip ondan sonra diğer hedeflere doğru yol almayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

ali-camdali-konyasporun-bu-sezonki-hedefini-acikladi.png

“MAKAS ÇOK AÇILDI”

Süper Lig’de Anadolu takımları ile dört büyükler arasındaki makasın çok açıldığını söyleyen Çamdalı, “Çok maliyetli transferler yapıldı. Darp boğazda ayakta kalmaya çalışan Anadolu kulüpleri ile diğer tarafta inanılmaz rakamlara getirilen yıldız futbolcular ve hocalar var. İyi futbolcuların gelmesi marka Süper Lig’in marka değerini artırabilir ama onlarla yarışmak mümkün değil. Bu sezon Beşiktaş ve Trabzon da transferlerle onlara katıldı. Süper Lig’deki başarının Avrupa’ya yansımasının Türk futboluna daha çok kazanç sağlayacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

ali-camdali-konyasporun-bu-sezonki-hedefini-acikladi-001.jpg

“TRABZON’DAN BOŞ DÖNMEK İSTEMİYORUZ”

Konyaspor teknik direktörü Ali Çamdalı, programın son bölümünde Pazar günü deplasmanda oynayacakları Trabzonspor maçını değerlendirerek şunları kaydetti:

“Güçlü ve iyi bir teknik adamı olan takıma karşı zor bir deplasman maçı bizi bekliyor. Rakibin aldığı skorlar bir nevi Trabzonspor’un sıkıntılarını bize anlatıyor. Diğer taraftan deplasman karnemiz fena sayılmaz. Üç maçta alınan 2 galibiyet var. Bordum maçını yol kazası olarak değerlendiriyoruz. Trabzonspor bizim maça çıkış maçı olarak bakacaktır ama bizde en iyi şekilde hazırlanıp Trabzon’dan boş dönmemek için çaba sarf edeceğiz. Umarım iki taraf içinde güzel bir maç olur. Sonucunda ne çıkar hep birlikte göreceğiz.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.